SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

dematic

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Ny undersökning: ?Vartannat småföretag mer digitalt än före pandemin

 

Vartannat småföretag mer digitalt än före pandemin

 

   

Varannan småföretagare använder digitala arbetsverktyg mer nu jämfört med hur de arbetade före coronakrisen, visar en undersökning bland nära 1 500 småföretag som Visma Spcs gjort. Var femte uppger också att de använder molntjänster i större utsträckning nu än för ett år sedan.


– Ju fler småföretag som drar nytta av digitaliseringens möjligheter, desto bättre. Eftersom fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag är utvecklingen glädjande för hela Sverige, säger Helene Struthers, digitaliseringsexpert på Visma Spcs.


Under pandemin har vikten av digitaliseringen blivit extra tydlig. Vissa näringar har drabbats hårt av coronakrisen, men många småföretagare med digitala arbetssätt har kunnat verka nästan som vanligt eller snabbt ställa om verksamheten.

Hälften av småföretagen, 49 procent, använder digitala arbetsverktyg mer i sitt företagande nu jämfört med hur de arbetade före coronakrisen. Dessutom har två av tio, 21 procent, fler av sina system i molnet nu än för ett år sedan, enligt Visma Spcs undersökning bland nära 1 500 svenska småföretag. Med molntjänster avses alla former av system som tillhandahålls över internet i stället för att finnas lokalt i en dator.


– Det har aldrig varit enklare att starta och driva företag, tack vare de digitala arbetsverktyg som finns i dag. Företag som digitaliserar sina processer kan fokusera på sin egentliga verksamhet och blir samtidigt mer motståndskraftiga mot kriser i samhället, säger Helene Struthers.


Verksamheter med en hög digitaliseringsgrad har högre lönsamhet per anställd jämfört med företag som är mindre digitaliserade. Det visar Vismas Digitaliseringsindex som sedan 2016 mäter hur långt svenska företag kommit i sin digitalisering av de vanligaste ekonomiska processerna.

Trots pandemin blev 2020 ett rekordår sett till antal nystartade företag. Under året registrerades 73 500 företag i Sverige, en ökning med 14 procent jämfört med 2019. Så många nyregistreringar har aldrig skett under ett enskilt år enligt Bolagsverkets statistik, som sträcker sig till 1984. I Sverige finns i dag omkring en miljon företag, varav merparten är små bolag med upp till nio anställda.

 

Källa: Visma

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

__ANNONS___________________________

 

santasalo

 

jehander

 

huddinge stål

 

sbs

 

hyrex

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

gentekniknämnden

 

autoliv front

 

structor

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.