SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Michael Anderberg

Michael Anderberg

 

Jobbspår för alla ska ge fler möjlighet till jobb

   

Europeiska socialfonden har beviljat tio miljoner kronor till projektet Jobbspår för alla. Ett projekt som kommer arbeta för att män och kvinnor som idag står långt från arbetsmarknaden kommer närmare ett jobb.


 

Coronapandemin har slagit hårt mot arbetsmarknaden. Branscher som drabbats särskilt hårt är besöksnäringen, hotell- och restaurangbranschen samt industrin. I Gnosjö och Vaggeryds kommuner har detta medfört att många blivit korttidspermitterade eller förlorat sina anställningar. Projektet Jobbspår för alla kommer arbeta för att män och kvinnor som idag står långt från arbetsmarknaden kommer närmare ett jobb.

Nå utsatta grupper

55 deltagare ska ingå i projektet som löper över drygt två år. Målgruppen kommer att i huvudsak vara den grupp som Arbetsförmedlingen hänvisar till som utsatta grupper på arbetsmarknaden, det vill säga unga, långtidsarbetslösa, utomeuropeiskt födda, funktionshindrade, äldre +55 samt de som endast har förgymnasial utbildning. Projektet kommer att ta en särskild hänsyn till ungas inträde på arbetsmarknaden.

 

– Vi tror att det finns en ganska stor grupp som har oavslutade gymnasiestudier och yrkesutbildningar som har en negativ bild till skolan. Vi har en grupp med språksvaga som inte tror sig om att kunna genomföra gymnasiestudier. Projektet syftar till att ge rätt individ rätt stöd för att våga börja och slutföra sina studier. Med hjälp av specialpedagoginsatser och SED Supported education stöd så tror vi att fler vågar börja och med rätt stöd genomföra studier som leder till Jobb. Arbetsgivarnas attityder är också en viktig nyckel till målgruppen så handledarstöd och stöd på arbetsplatserna är också en viktig del i projektet. Ledorden är att ”alla vill vara med och bidra” , säger Michael Anderberg, områdeschef, arbetsmarknadsinsatser, Vaggeryds kommun.

Ny utbildningsmodell

Projektet vill tillsammans med samverkansaktörerna bygga en ny utbildningsmodell, vilken omfattar alla individer med utbildningsbehov, även de med behov av utökat stöd. Utbildningsmodellen ska leda till fortsatta studier och/eller arbete på reguljär arbetsmarknad. "Jobbspår för alla" kommer även fokusera på att näringslivet utbildas så att deltagarna i projektet möjliggörs arbetsplatsförlagda utbildningar och arbete. Projektet syftar även till att vuxenutbildningarnas upplägg och jobbspår bättre motsvarar arbetsmarknadens behov och att detta sker i större samverkan med näringslivet.

 

– Samverkan med näringslivet är nyckeln. Utan dem blir det inte ett lyckat projekt. I Vaggeryds kommun finns en lång tradition med samverkan med näringslivet. Frukostmöten och olika ESF-projekt i samband med konjunktursvängningar är en del. Arbetsplatsförlagda utbildningar enligt ”Vaggerydsmodellen” en annan. Det finns en stark vilja från många att vara med och bidra. Nu var det ett tag sedan vi hade dessa utmaningar på arbetsmarknaden så en utmaning är att påminna om vad vi uppnått tidigare. Vi har redan ett antal arbetsgivare som är knutna till projektet så jag är optimistisk, säger Michael Anderberg.

 

– Det är en hel del arbete som är nedlagt för att skriva ett sådant här projekt både från oss och Gnosjös sida. När det nu har beviljats så finns det en stark vilja både från vuxenutbildningarna och arbetsmarknadsenheterna att också leva upp till förväntningarna. Vi rekryterar just nu projektpersonal och det blir en utmaning att hitta rätt pusselbitar så att vi gemensamt kan lägga pusslet färdigt, avslutar Michael Anderberg.

Kontaktuppgifter för media:

 

Michael Anderberg
Områdeschef för arbetsmarknadsinsatser
Tel: 0393-67 86 12
E-post: michael.anderberg@vaggeryd.se

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

karlskoga front

 

gävleborg logistik

 

bollebygd front

 

härryda front

 

färgelanda front

 

vadstena front

 

kristianstad front

 

mora front

 

skinnskatteberg front

 

jokkmokk

 

högsbo front

 

robertfors front

 

örebro front

 

vara front

 

lund front

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro skola

 

flexator

 

härryda vatten och avfall

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.