SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Möjligheternas Söderköping ska stärka kommunens landsbygd och skärgård

 

   

Projektet Möjligheternas Söderköping är nu igångsatt. Avsikten med projektet är att stärka hela Söderköpings kommuns landsbygd och skärgård som plats, både att bo och verka på men även besöka. Projektet sjösattes i dagarna genom att börja söka efter en projektledare.

 

I workshops och innovationsträffar med företagare, eldsjälar och innovatörer ska nya och gamla idéer utvecklas, förädlas och stöttas till genomförande. Det är människorna på platsen som är dess styrka. Projektet ska öka attraktiviteten för varje bygd och Söderköpings kommun som helhet.

– Hela Söderköpings landsbygd och skärgård är fylld med människor som har massor med goda idéer, med olika grad av genomförandeförmåga. Projektet ska identifiera dessa och stötta processen från idé till resultat. Det är dags att vi ytterligare tar tillvara på tillgången på idéer och utvecklingskraft, menar Martin Sjölander, kommunstyrelsens ordförande.

 

Therése Eklöf, Näringslivs- & turistchef i kommunen och en av initiativtagarna till projektet, ser många fördelar som projektet kan tillföra:

 

– Genom processledning och coachning vill vi stärka boende och företagare i tillväxtarbete, verksamhets- och platsutveckling. Vi vill visa på vilka fantastiska möjligheter som faktiskt finns på varje plats och verksamhet i Söderköping, där av projektnamnet, avslutar Therése.

Tiden för projektet sträcker sig till 2022-12-30, med chans till förlängning på grund av coronapandemin. Projektets huvudfinansiärer är EU-medel via Leader Kustlandet (EU’s Jordbruksfond), Region Östergötland och Söderköpings kommun. 

 
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

mullsjö front

 

gävleborg logistik

 

bollebygd front

 

härryda front

 

färgelanda front

 

vadstena front

 

kristianstad front

 

mora front

 

skinnskatteberg front

 

jokkmokk

 

högsbo front

 

robertfors front

 

örebro front

 

vara front

 

lund front

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro skola

 

flexator

 

härryda vatten och avfall

 

tekniska förvaltningen klippan

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.