SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Ronneby kommun i topp i Sveriges Miljöbästa kommun

 

   

Aktuell hållbarhet genomför årligen en ranking av Sveriges miljöbästa kommuner. Syftet med rankingen är att mäta kommunernas ambition och aktivitet inom miljöområdet.

 

Ronneby kommun placerar sig minst på plats 20 i kategorin mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner. Den exakta placeringen kommer att presenteras på konferensen Hållbar kommun den 11 maj.

 

Ronneby kommun har kommit långt i sitt arbete inom många av de områden som undersöks i årets ranking och framförallt inom strategiskt miljöarbete, klimatpåverkan från livsmedel i kommunens matserveringar, cirkulär ekonomi, upphandling och klimat.

Ronneby kommun har som ambition att bli Sveriges första hållbara kommun. För att sträva mot detta har vi integrerat Agenda 2030, som är FN:s globala hållbarhetsmål, i kommunens strategiska målområden i budgeten.

 

I Ronneby kommun har vi bestämt oss för att skapa ett hållbart samhälle där resurser används och återanvänds i effektiva former och där vi ger stöd för biologisk och kulturell mångfald och skapar giftfria miljöer. Stöd i det arbetet hämtas från principerna bakom Cradle to Cradle® (vagga till vagga). Vi utgår från vårt generella kvalitetsprogram för hållbar byggnation. Kvalitetsprogrammet anger ställningstaganden inom ett antal utvalda fokusområde (energi, vatten, byggmaterial och inomhusmiljö, biologisk mångfald i utemiljö och social hållbarhet).

 

Ronneby kommun köper in stora mängder av varor och tjänster. För att uppnå en hållbar konsumtion ställer kommunen systematiskt sociala och miljömässiga krav vid all vår upphandling. Vi ser upphandling som ett strategiskt verktyg för att uppnå kommunens övergripande mål.

Ronneby kommun har väldigt ambitiösa klimatmål inom transportsektorn om att kommunen som organisation ska vara fossilbränslefri år 2025 och den geografiska kommunen år 2030. Vi satsar mycket för att ställa om transporterna och byter ständigt ut våra egna fordon till fossilfria alternativ. För att skapa förutsättningar för kommuninvånarna att minska sina utsläpp från transporter så utvecklar vi våra gång- och cykelvägar, utvecklar kollektivtrafiken, har satt upp laddstolpar, har en semiöppen fossilfri bilpool och skapat underlag för en biogasmack.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

mullsjö front

 

gävleborg logistik

 

bollebygd front

 

härryda front

 

färgelanda front

 

vadstena front

 

kristianstad front

 

mora front

 

skinnskatteberg front

 

jokkmokk

 

högsbo front

 

robertfors front

 

örebro front

 

vara front

 

lund front

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro skola

 

flexator

 

härryda vatten och avfall

 

tekniska förvaltningen klippan

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.