SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

dematic

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Rekordmarknad där villaägarna är de stora vinnarna

 

Utvecklingen på bostadsmarknaden har de senaste tolv månaderna gått spikrakt uppåt på de flesta håll i landet. Maj var inget undantag där priserna fortsatte till nya rekordnivåer, för villor är ökningen i landet nu hela 20 procent, medan bostadsrättspriserna gått upp med 13 procent.

 

– Vi ser exceptionella prisnivåer på många håll i landet, i Jämtland har villapriserna det senaste året ökat med 32,8 procent och i Värmland har bostadsrätterna gått upp med 35,1 procent. Trots det ser vi ingen avmattning utan ett fortsatt stort intresse för framförallt villor, fritidshus inför sommaren, säger Liza Nyberg, vd för Svensk Fastighetsförmedling.

BOSTADSRÄTTER

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris (kr/kvm)

Riket

+ 1%

+ 3%

+ 13%

45 227

VILLOR

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris

Riket

+ 2%

+ 7%

+ 20%

4 285 000

Stockholm – Något lugnare period väntas

 

Under maj steg priserna på villor i Stockholm med två procent, för bostadsrätter var siffrorna en procent i centrala Stockholm samtidigt som priserna stod stilla i Stor-Stockholm. Efter det senaste årets rejäla ökningar tror Angelica Hermansson, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling på Kungsholmen att läget nu är på väg att stabiliseras.

 

–Trots rekordnivåer ser vi att priserna i maj fortsätter uppåt med hög efterfrågan och ett bra utbud. Vi har den senaste tiden sett en liten avmattning vilket är normalt inför sommaren men jag tror också att det kan bero på att marknaden håller på att stabilisera sig något efter det senaste årets stora ökningar, säger Angelica Hermansson på Svensk Fastighetsförmedling på Kungsholmen.

BOSTADSRÄTTER

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris (kr/kvm)

Centrala Stockholm

+ 1%

+ 3%

+ 12%

104 310

Stor-Stockholm

± 0%

+ 2%

+ 12%

64 875

VILLOR

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris

Stor-Stockholm

+ 2%

+ 7%

+ 24%

7 443 000

Göteborg – Enorm efterfrågan

För både villor och bostadsrätter i Stor-Göteborg steg priserna under maj samtidigt som priset på bostadsrätter i centrala Göteborg var oförändrat. Efterfrågan är fortsatt stor där Anders Lundgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Mölndal inte ser några tecken på en förändrad situation under juni.

 

– Efterfrågan är enorm, vi ser ingen avmattning alls för tillfället. Utbudsmässigt såg vi i maj ett något större utbud på framförallt villor vilket vi tror fortsätter in i juni. Vad vi kan se är det ingen nedgång i sikte men däremot en eventuell dämpning av den kraftiga uppgången, säger Anders Lundgren fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Mölndal.

BOSTADSRÄTTER

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris (kr/kvm)

Centrala Göteborg

± 0%

+ 2%

+ 11%

67 629

Stor-Göteborg

+ 1%

+ 3%

+ 11%

49 778

VILLOR

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris

Stor-Göteborg

+ 2%

+ 7%

+ 19%

6 043 000

Malmö – rekordökning på bostadsrätter

Maj månad bjöd i Malmö på en prisuppgång på två procent för lägenheter i både centrala Malmö och Stor-Malmö vilket leder till en årsökning på över 20 procent, vilket är en nästintill dubbelt så stor ökning som både Stockholm och Göteborg haft det senaste året. Även villapriserna har ökat kraftigt det senaste året med hela 23 procent.

 

– De stora prisökningar vi sett i Malmö det senaste året hör ihop med att våra snittpriser är lägre men också att priserna blivit mer anpassade till en allt mer expansiv och attraktiv Öresundsregion. I nuläget ser vi ingen avmattning utan efterfrågan är fortsatt väldigt stor, säger Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling Malmö

BOSTADSRÄTTER

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris (kr/kvm)

Centrala Malmö

+ 2%

+ 8%

+ 21%

38 890

Stor-Malmö

+ 2%

+ 5%

+ 20%

36 532

VILLOR

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris

Stor-Malmö

+ 1%

+ 7%

+ 23%

5 644 000

Fritidshus – distansarbete ger förlängd säsong

Vårens ökade intresse för fritidshus visade inga tecken på avmattning under maj där priserna fortsatte uppåt.

– Min upplevelse är att efterfrågan på fritidshus är större än någonsin i år vilket delvis nog beror på att många även i år planerar en Sverigesommar eftersom osäkerheten kring utlandsresor fortfarande är stor, säger Liza Nyberg vd på Svensk Fastighetsförmedling.

FRITIDSHUS

12 mån

Medelpris

Riket

+ 15%

2 203 000

 

Källa: Svensk Fastighetsförmedling


 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

__ANNONS___________________________

 

santasalo

 

jehander

 

huddinge stål

 

sbs

 

hyrex

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

gentekniknämnden

 

autoliv front

 

structor

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.