SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Sofia Lundgren, vårdadministratör Ögonkliniken i Skellefteå

Sofia Lundgren, vårdadministratör Ögonkliniken i Skellefteå

 

Region Västerbottens kommunikation blir mer digital

 

Central ledningsgrupp har beslutat att Region Västerbotten ska använda sig av central utskriftsleverantör för att kommunicera med patienter och invånare. Fördelarna är många då fysiska brev ska skrivas ut, kuverteras och postas, något som nu kommer att skötas av utskriftsleverantören vilket frigör tid till annat för regionens personal. Som en alternativ kanal kan centrala utskriftsleverantören även skicka kallelserna till digitala brevlådor i stället för fysiska brevlådor till de invånare som har valt en sådan brevlåda.

 

– Vissa verksamheter i Region Västerbotten använder sig redan av central utskriftsleverantör och nu är tanken att alla ska ansluta berättar Sandra Ahlm, verksamhetsutvecklare IT Region Västerbotten.

 

Ragnberth Helleday, objektägare för vårdstöd bas, förklarar vidare att detta bara är början.

– Förutom att standardisera kuverterade utskick kan man också koppla in så kallade digitala brevlådor och helt frångå fysisk post. En stor fördel är att informationen når ut snabbare till invånarna och att det blir mer miljövänligt.

 

Arbetet är redan igång

 

För de verksamheter som ansluter sig innebär det rent praktiskt att de måste göra ett arbete med att standardisera kallelserna. Ögonkliniken i Skellefteå är en av de kliniker som anslutit sig. Sedan jul har de gått igenom sina kallelser och har nu sju generiska kallelser från att tidigare har arbetat med över tjugo olika. Kallelserna har blivit mer tydliga och lättlästa för patienterna och det har även sparat tid för den som gör utskicken.

 

– Det är ett stort jobb att gå igenom alla kallelser och värdera innehållet. Men man har igen det, den som bokar besöken hos oss har fått en mycket bättre arbetsmiljö. Dessutom är jobbet redan gjort inför att vi ska byta journalsystem, berättar Sofia Lundgren, vårdadministratör. Vi har bara några få kallelser kvar nu som vi skickar ut själva.

 

Än så länge har de bara anslutit till den tjänst som kuverterar och skickar ut fysisk post men planen är att i framtiden även ansluta sig till de digitala brevlådorna.

 

– Vi är väldigt positiva till att koppla på steget med digitala brevlådor för att få ut informationen snabbare till patienterna. Det är även väldigt mycket papper och kuvert som skickas ut och det digitala är mer miljövänligt, avslutar Sofia Lundgren.

Alla dessa system skickar idag sina kallelser/fakturor/brev till central utskriftspartner (IDATA)

 

Journalia
NCS Cross
RIS
Invitation
Agresso - fakturor

 

Skillnaden efter beslut: Alla dessa system kommer framöver även att ha tjänsten att invånare kan få sin post helt digitalt.

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

karlskoga front

 

gävleborg logistik

 

bollebygd front

 

härryda front

 

färgelanda front

 

vadstena front

 

kristianstad front

 

mora front

 

skinnskatteberg front

 

jokkmokk

 

högsbo front

 

robertfors front

 

örebro front

 

vara front

 

lund front

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro skola

 

flexator

 

härryda vatten och avfall

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.