SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Enade för en tryggare kommun. Mattias Ramsö, lokalpolisområdeschef, Nadim Ghazale, kommunpolis, Anders Cronehag, kommunpolis, Åsa Skytt Jansson, verksamhetschef Fritids- och folkhälsoförvaltningen och Ulf Olsson, Kommunstyrelsens ordförande.

Enade för en tryggare kommun. Mattias Ramsö, lokalpolisområdeschef, Nadim Ghazale, kommunpolis, Anders Cronehag, kommunpolis, Åsa Skytt Jansson, verksamhetschef Fritids- och folkhälsoförvaltningen och Ulf Olsson, Kommunstyrelsens ordförande.

 

Polisen och Borås Stad står enade för en tryggare kommun

 

   

Polisen och Borås Stad arbetar långsiktigt, uthålligt och gemensamt för minskad brottslighet och ökad trygghet. På fredagen undertecknades en samverkansöverenskommelse där de båda parterna åtar sig ett antal åtgärder för ett tryggare Borås.

 

– En trygg kommun förutsätter att vi arbetar tillsammans. Överenskommelsen är vår gemensamma grund för att prioritera och mobilisera kring trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder som både polisen och kommunen har till sitt förfogande, säger Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S), som skriver under för Borås Stads räkning.

Samverkansöverenskommelsen, som tecknas för tre år, bygger på gemensamma kraftsamlingar inom tre områden:

  • Barn och unga i riskzonen
  • Trygga fysiska miljöer
  • Kraftsamla där behoven är som störst

Fokus på barn och unga i riskzonen

Det första området handlar om att förhindra negativ utveckling hos ungdomar som befinner sig i riskzonen för att hamna i kriminalitet.

– Samarbeten och insatser som är riktade till barn och unga ska intensifieras för att förhindra att ungdomar utvecklar kriminella beteenden, säger Anders Cronehag, kommunpolis i Borås.

Inom detta område ingår bland annat att fokusera på tidiga insatser och våldspreventivt arbete, liksom att utveckla stöd till föräldrar, och stöd till personal som möter barn och unga i sin profession.

Skapa trygga offentliga miljöer

Parterna skriver också på för att stadens torg och parker ska upplevas som trygga platser för invånare och besökare. Det handlar om att redan i planering av nya områden ha med trygghetsaspekten.

– Det pågår ett intensivt arbete med att skapa trygga, offentliga miljöer, inte minst i samband med planeringen av nya Kronängsparken och aktivitetsområdet på Boda. Trygghet åstadkommer vi genom att skapa platser där människor vill vara, där det finns mycket aktivitet och rörelse vilket bidrar till levande platser, säger Åsa Skytt Jansson, verksamhetschef på Fritids- och folkhälsoförvaltningen.

Kraftsamlar där behoven är som störst

I Borås Stad finns, enligt Polisens nationella operativa avdelning (NOA), två särskilt utsatta områden, Hässleholmen/Hulta och Norrby. I dessa områden krävs ett särskilt nära samarbete mellan polis och kommun samt att involvera andra samarbetspartners, till exempel AB Bostäder och civilsamhället.

Kommunpolis Anders Cronehag betonar vikten av samarbete.

– Polisen kan inte på egen hand lösa de komplexa problemen med kriminella nätverk och grov brottslighet. För att komma till rätta med det krävs omfattande och långsiktigt arbete med kraftfulla förebyggande åtgärder från många aktörer i lokalpolisområdet, säger Anders Cronehag.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

karlskoga front

 

gävleborg logistik

 

bollebygd front

 

härryda front

 

färgelanda front

 

vadstena front

 

kristianstad front

 

mora front

 

skinnskatteberg front

 

jokkmokk

 

högsbo front

 

robertfors front

 

örebro front

 

vara front

 

lund front

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro skola

 

flexator

 

härryda vatten och avfall

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.