SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Pandemidrabbade företag sökes!

 

   

Halmstads kommun befarar att pandemidrabbade företag missar möjligheten att sänka sina kostnader. Bara ett fåtal företag har ansökt om hyresrabatt i kommunkoncernens fastigheter, även om ansökningstiden går ut på söndag. Bara drygt hälften av alla företag med serveringstillstånd som skulle kunna få tillbaka sina avgifter för tillsyn och tillstånd under 2020 hört av sig.


 

Båda möjligheterna ingår i kommunens stödåtgärder för att underlätta för pandemidrabbade företag. När det gäller att ansöka om hyresrabatt i kommunens och Halmstads Fastighets AB:s lokaler finns möjligheten även för föreningar, men inte heller mer än någon enstaka förening har ansökt.

 

Hög tid för ansökan


Ansökan om hyresrabatt ska vara inne senast på söndag, den 16 maj. Den gäller årets tre första månader, för vilka företagen kan få 50 procents rabatt.

När det gäller återbetalning av avgifter för tillstånd och tillsyn enligt alkohollagen för hela 2020 har bara drygt hälften av de cirka 160 företag som skulle kunna fått avgifterna återbetalda ansökt. Kommunen har inte satt någon sista datum för ansökan men kommer att göra återbetalningar i maj och juni och vill därför ha in ansökningar snarast.

 

– När kommunen nu har skapat förutsättningar att få hyresreduktion eller pengar återbetalda, så vill vi så klart att så många som möjligt ska ta tillfället i akt och utnyttja dessa möjligheter. Vi har försökt att nå ut så brett som möjligt med information, men att antalet ansökningar inte är fler, är något vi måste analysera och se hur vi kan göra annorlunda framöver, säger Niclas Simonsson, näringslivschef, Halmstads kommun.

Kommunfullmäktiges stödåtgärder innehåller också åtgärder som slopad tillsynsavgift för frisörer, hudterapeuter med flera yrkesmässiga hygieniska verksamheter, slopad markhyra för uteserveringar och torghandlare, slopad bygglovsavgift för uteserveringar med mera.

Kommunfullmäktige gav klartecken till stödpaket  Halmstads kommun

 

Ansökan om tillfällig hyresrabatt – coronastöd  Halmstads kommun

 

Återbetalning av avgifter för tillstånd och tillsyn enligt alkohollagen – ansökan  Halmstads kommun

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

mullsjö front

 

gävleborg logistik

 

bollebygd front

 

härryda front

 

färgelanda front

 

vadstena front

 

kristianstad front

 

mora front

 

skinnskatteberg front

 

jokkmokk

 

högsbo front

 

robertfors front

 

örebro front

 

vara front

 

lund front

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro skola

 

flexator

 

härryda vatten och avfall

 

tekniska förvaltningen klippan

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.