SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                         FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front  
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 sjobohem    länsgården kopiera

 

 roslagsbostäder

 

 heby

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Bostadsmarknaden når nya rekordnivåer och ny undersökning visar att vi blir lyckligare av att flytta

 

   

   

När tidningen The Economist i april granskade prisutvecklingen i 28 länder var Sverige det land med högst procentuell ökning de senaste 25 åren, och under april fortsatte priserna uppåt i stora delar av landet. Samtidigt visar en ny undersökning från Svensk Fastighetsförmedling att nära 80% av svenskarna upplever sig lyckligare, gladare och lugnare efter sin senaste flytt.

 

– Att flytta är inte bara praktiskt, även om de praktiska aspekterna är en självklar del i flytten. För bortom större ytor och en förändrad livssituation visar vår nya undersökning Flyttbarometern att nära 80 procent upplever sig både lyckligare och lugnare efter sin senaste flytt. Flytten är en katalysator för att komma närmare sitt drömliv och varannan svensk uppgav också att det roligaste med att flytta är chansen till en nystart. Att bostadsmarknaden är så het, mitt under pågående pandemi där livet står rätt still, tycker jag därför känns väldigt naturligt, säger Liza Nyberg, vd för Svensk Fastighetsförmedling.

 

BOSTADSRÄTTER

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris (kr/kvm)

Riket

± 0%

+ 3%

+ 10%

44 660

VILLOR

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris

Riket

+ 2%

+ 8%

+ 19%

4 107 000

Stockholm – 22% så mycket har villapriserna ökat på ett år

Prisuppgången på villor är fortsatt stor under april månad med en ökning på hela 3%, vilket resulterar i en uppgång på hela 22% de senaste tolv månaderna. Enligt Angelica Hermansson, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling på Kungsholmen är trycket på bostadsrätter stort där även maj har öppnat rekordstarkt.

 

– Utvecklingen ligger i linje med vad vi förväntat oss och intresset för större boenden är fortsatt rekordstort. Går man i tankarna att sälja någon gång under året är det en perfekt tid att fota upp sin bostad nu när det börjar bli grönt, ljust och vackert ute igen, säger Angelica Hermansson på Svensk Fastighetsförmedling på Kungsholmen.

 

BOSTADSRÄTTER

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris (kr/kvm)

Centrala Stockholm

+ 1%

+ 4%

+ 9%

103 599

Stor-Stockholm

± 0%

+ 2%

+ 8%

64 195

VILLOR

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris

Stor-Stockholm

+ 3%

+ 8%

+ 22%

7 153 000

Göteborg – ingen avmattning i sikte

Under april fortsätter priserna att stiga på både bostadsrätter och villor i Göteborg. I Stor-Göteborg har priserna de 12 senaste månaderna ökat med 18% på villor och 8% på bostadsrätter, i centrala Göteborg har priserna på bostadsrätter ökat med 10%.

– April har varit en fantastisk månad för både villor och bostadsrätter och vi ser just nu ingen avmattning alls utan efterfrågan är enorm. Utbudet på villor kan komma att öka nu till senvåren men någon typ av prisnedgång räknar vi inte med, däremot kan uppgångstakten komma att dämpas något, säger Anders Lundgren fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Mölndal.

BOSTADSRÄTTER

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris (kr/kvm)

Centrala Göteborg

+ 1%

+ 5%

+ 10%

67 722

Stor-Göteborg

+ 1%

+ 4%

+ 8%

49 048

VILLOR

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris

Stor-Göteborg

+ 2%

+ 6%

+ 18%

5 897 000

Malmö – stigande priser ger snabbare marknad

Under april fortsätter priserna att öka kraftigt i hela Malmö, omsättningshastigheten är hög och för att lyckas med att köpa drömbostaden menar Kasper Isgren, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Malmö, att förberedelser är viktigare än någonsin.

 

– I Malmö är bostadsmarknaden fortsatt het och den senaste månadens prisökningar stämmer väl överens med den efterfrågan vi ser hos våra kunder. Vi ser en hög omsättningshastighet där intresset är särskilt stort för småhus och större bostadsrätter, vi kan inte se någon avmattning i det korta perspektivet. Däremot vore det heller inte konstigt om vi snart går in i en mer stabil marknad, säger Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling Malmö

 

BOSTADSRÄTTER

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris (kr/kvm)

Centrala Malmö

+ 3%

+ 7%

+ 16%

38 942

Stor-Malmö

+ 2%

+ 6%

+ 16%

35 446

VILLOR

1 mån

3 mån

12 mån

Medelpris

Stor-Malmö

+ 3%

+ 10%

+ 23%

5 269 000

Fritidshus – distansarbete ger förlängd säsong

Intresset för fritidshus fortsätter att öka och så även prislappen. I en undersökning från Novus på uppdrag av Adressändring, som utkom den 28 april, framgick det att var tionde svensk kommer tillbringa hälften eller mer av arbetstiden under våren i ett fritidshus.

– Precis som förra året ser vi nu på vårkanten att fler börjar flytta ut till sina fritidshus för att arbeta på distans. På så sätt blir säsongen kraftigt förlängd vilket också tycks ha stor påverkan på betalningsviljan bland svenskar, säger Liza Nyberg vd på Svensk Fastighetsförmedling.

 

FRITIDSHUS

12 mån

Medelpris

Riket

+ 15%

2 153 000

 

Fakta om Svensk Mäklarstatistik AB

Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige. Statistiken är framtagen av SCB - Statistiska Centralbyrån, på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik och baseras på över 95 procent av de bostadsaffärer som genomförs via fastighetsmäklare. Prisinformation hämtas då köpekontrakten skrivs och behöver därför inte invänta lagfartshanteringen som tar 3-4 månader. Vi kan därför publicera det faktiska marknadsläget och de prisförändringar som sker varje månad utan den eftersläpning som myndigheter och andra aktörer dras med.

 

Källa: Svensk Fastighetsförmedling

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.