SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

dematic

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Sveriges kvinnor lägger mer tid på sitt välmående

 

   

Sveriges kvinnor lägger mer tid på sitt välmående och fokuserar på sin mentala hälsa. Det visar en undersökning som Norstat har gjort på uppdrag av Aller media. Undersökningen finns med i Aller medias She Report – kvinnor & selfcare som tittar på hur kvinnor upplever och känner inför sin selfcare och sitt välmående.

 

En tredjedel av kvinnorna har lagt mer tid på selfcare under pandemin. Många upplever också att behovet av selfcare ökat, särskilt bland de yngre, och en femtedel upplever att de har tagit bättre hand om sitt välbefinnande jämfört tidigare. Kvinnor upplever också att de stressar mindre i vardagen (36%) och att de jobbar mindre (28%) under pandemin jämfört med tiden innan.

- Samtidigt som många har kunnat stressa mindre och lägga mer tid på sitt välmående så får vi inte glömma bort att det finns vissa grupper som har drabbats hårt av pandemin, både privat och i yrkeslivet, och som har haft ett extra stort behov av att ta hand om sig själva, säger Jennie Knutsson, kommunikationschef på Aller media.

 

Knoppen i fokus när det kommer till selfcare

 

Rapporten visar att 92 procent tycker att selfcare är viktigt och 74 procent förknippar selfcare med mentalt fokus. Många vill bli bättre på att ta hand om sig själva och en vanlig vecka tänker 34 procent av kvinnorna på att stressa mindre. Meditation, avslappningsövningar och yoga toppar listan över aktiviteter för att öka det mentala välbefinnandet.

- Det är glädjande att så många som nio av tio kvinnor tycker att det är viktigt med selfcare. Jag tror att under pandemin har många fått möjlighet att stanna upp och lyssna på vad vi verkligen behöver. Selfcare behövs som ett andrum för att fixa vardagen vare sig om vi tar en skogspromenad, lyssnar på en podd eller kör ett digitalt yogapass, berättar Jennie Knutsson. 

 

Äldre kvinnor ser selfcare mer som njutning 

 

Det som skiljer äldre kvinnor från yngre är att de ser selfcare mer som njutning och mervärde i livet än yngre kvinnor. Yngre kvinnor har i högre utsträckning tankar kring hur de vill förbättra sitt välmående, de vill i högre grad bli en bättre vän, äta bättre och vara mer positiva. 

- Det här är något som känns igen från tidigare She Reports, att äldre kvinnor över lag har ett bättre självförtroende och känner mer lugn, harmoni och inre tillfredställelse. Vi kallar det för ”mognadseffekten” och vi ser att äldre kvinnor är mer nöjda med såväl sig själva som livet i stort. Här kan yngre kvinnor lära sig en hel del av de äldre, säger Jennie Knutsson. 

 

Läs rapporten här

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

__ANNONS___________________________

 

santasalo

 

jehander

 

huddinge stål

 

sbs

 

hyrex

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

gentekniknämnden

 

autoliv front

 

structor

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.