SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Snälltåget. Foto: Martin Drube

Snälltåget. Foto: Martin Drube

 

Så får du ut maximalt av din Jämtlandsvistelse i sommar - kombinera staden med fjället

 

Den pågående Coronapandemin gör att allt fler planerar att semestra i Sverige i sommar samtidigt som  intresset för friluftsliv och outdooraktiviteter har ökat kraftigt. Snälltåget bedriver tågtrafik till Jämtland och inför sommaren har antalet avgångar utökats och Östersund har lagts till som resmål. Inför sommaren ser bokningsläget lovande ut.

 

- Vi ser ett kraftigt ökat intresse för resor inom Sverige och framförallt till Jämtland, säger Marco Andersson, försäljningschef på Snälltåget. Med ett ökat intresse för friluftsliv och svemester tror vi att fler kommer få upp ögonen för Östersund och Jämtland i sommar.

 

Kombinera fjällen med staden


Inför sommaren 2021 lyfter Snälltåget Östersund som resmål i Jämtland. På både Destination Östersunds och Snälltågets hemsida kan du hitta inspiration för en resa som kombinerar storslagna fjällvyer med bekväma dagar och stadshäng i Östersund. Från Östersund kan man resa kollektivt på dagsturer till fjällorter som Åre, Vemdalen och Vålådalen.

 

Många resenärer vill fjällvandra och exempelvis besöka Jämtlandstriangeln som oftast kräver tre övernattningar. Därefter kan det vara skönt att vila upp sig med lite lättare aktiviteter och god mat i Östersund.

 

Barnfamiljer och par har alltid lockats till Östersund sommartid. Mycket tack vare att man har närhet till både friluftsliv, en pulserande stadskärna och avkopplande spaanläggningar. Även Jamtli är en mycket uppskattad Östersundsklassiker som erbjuder en helt unik miljö väl värt ett besök.

- Vi har förmånen att vara placerade vid Storsjöns strand, här finns många lättillgängliga vandrings- & cykelleder. Som gäst kan du enkelt kombinera cykling eller en kanottur på Storsjön på förmiddagen med en konstutställning eller shopping på eftermiddagen, berättar Elisabeth Richardsson marknadschef på Destination Östersund.

 

Sommarstaden Östersund


Östersund var tidigare mest känt som resmål vintertid tack vare sitt breda aktivitetsutbud, men faktum är att staden har fler besökare och mer på gång sommartid. Allt fler söker efter tillrättalagda naturupplevelser, man vill sova i bäddade sängar och äta vid dukade bord, men dagarna ska också fyllas med frisk luft, adrenalinkickar och utomhuslek. I det sammanhanget är Östersund ett allt mer intressant resmål.

- Det är mycket på gång i Östersund i sommar. Nationalmuseum Jamtli inviger en ny utställning "Nordiska Myter" med verk av bl a John Bauer och Elsa Beskow, det blir nya aktiviteter på Storsjön och nya leder invigs för de cykelintresserade. Vi hoppas få välkomna många nya besökare i sommar, berättar Elisabeth Richardsson.

 

Mot uppvisande av giltig tågbiljett kan tågresenärerna i sommar hämta ut ett välkomstkit på Östersund Tourist Center som ligger centralt i staden. I kiten ingår givetvis Östersunds resemagasin men också Östersundhäftet som ger tillgång till mängder av rabatter i stan.

- Vi hälsar Snälltåget varmt välkomna till stan och hoppas att många får upp ögonen för Östersund i sommar, avslutar Elisabeth Richardsson.

 
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

mullsjö front

 

gävleborg logistik

 

bollebygd front

 

härryda front

 

färgelanda front

 

vadstena front

 

kristianstad front

 

mora front

 

skinnskatteberg front

 

jokkmokk

 

högsbo front

 

robertfors front

 

örebro front

 

vara front

 

lund front

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro skola

 

flexator

 

härryda vatten och avfall

 

tekniska förvaltningen klippan

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.