SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Fritidscamp med utomhusaktiviteter för unga i sommar

 

   

Under tre separata veckor i sommar arrangerar kommunen det nya konceptet Fritidscamp. Campet är ett gratis dagläger för unga födda 2006-2011 med anordnade fritidsaktiviteter kring Björkviken och Hovdala. – Det känns roligt att kunna presentera Fritidscamp som en större satsning på kommunens utbud av sommarlovsaktiviteter då vårt Summercamp tidigare år har varit så populärt, säger Sara Nilsson, folkhälsopedagog på kultur- och fritidsförvaltningen.

Samarbete med föreningar, aktörer och näringsliv

 

Fritidscamp arrangeras av fritidsverksamheter i kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med lokala föreningar, aktörer och näringsliv. Sponsor i år är Sparbanken Skåne. Aktörer och föreningar som är med och anordnar aktiviteter är bland Hässleholms Volleybollklubb, Hässleholms Frisbeeförening, Teater Trassel, Evap, Björkvikens Windsurfingklubb, Tristan och Bohemia Gård.

 

Fritidsaktiviteter kring Hovdala-området

 

Alla aktiviteter under campet kommer att äga rum på området runt Björkviken och Hovdala slott. Aktiviteterna anpassas efter ålder, samt utövas utomhus enligt de restriktioner och regler som gäller under pandemilagen. Varje grupp följs av minst en personal och en av kommunens feriearbetare. Erfarna instruktörer kommer finnas på plats vid de aktiviteter som kräver det.

 

Beachvolleyboll, frisbeegolf, sumobrottning, hinderbana, kanotpaddling och femkamp är några exempel på aktiviteter som erbjuds. För mellanstadieelever arrangeras bland annat en väsenvandring i skogarna kring slottet med Teater Trassel och repslagning med Evap. Tristan tillsammans med Bohemia gård lär dig jonglera och hur du gör upp eld med tändstål och näver, samt håller i vikingalekar. Högstadieelever får möjligheten att testa på vindsurfing.

 

Alla deltagare tilldelas lunch och mellanmål på eftermiddagen.

 

Anmälan är öppen

 

Fritidscamp pågår vecka 26 till 28, måndag till fredag, mellan kl. 10:00-15:30. Veckorna är uppdelade separat efter åldersgrupp, med vecka 26 och 27 för mellanstadieelever och vecka 28 för högstadieelever.

För att delta krävs en anmälan senast den 21 maj. Mer information om Fritidscamp och hur anmälan går till finns på www.hassleholm.se/fritidscamp. Observera att det endast finns ett begränsat antal platser.

 

Kontakt

Sara Nilsson
Folkhälsopedagog, Kultur- och fritidsförvaltningen
0734-356 716
sara.m.nilsson@hassleholm.se

 

Övriga frågor

Markus Jensen
Verksamhetschef, Kultur- och fritidsförvaltningen
0734-25 35 10
markus.jensen@hassleholm.se

 
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

karlskoga front

 

gävleborg logistik

 

bollebygd front

 

härryda front

 

färgelanda front

 

vadstena front

 

kristianstad front

 

mora front

 

skinnskatteberg front

 

jokkmokk

 

högsbo front

 

robertfors front

 

örebro front

 

vara front

 

lund front

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro skola

 

flexator

 

härryda vatten och avfall

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.