SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Mellan motorvägen och järnvägen skapas en skyddad ö, nära centrum och naturen.

Mellan motorvägen och järnvägen skapas en skyddad ö, nära centrum och naturen.

 

En skyddad ö uppstår i Södra Häggvik

 

   

Där köpkvarteret Stinsen nu står kommer en ny del av Södra Häggvik att växa fram. Arkitema ritar inte mindre än sju kvarter åt Magnolia Bostad och Alecta pensionsförsäkring, ömsesidigt.


 

- Det har varit spännande att arbeta i den här skalan. Det är många människors liv som påverkas, därför har vi lagt ner mycket tid på upplevelsen av hela området, och rörelsen igenom det, säger Ola Göransson, Partner och affärsområdeschef på Arkitema.

De sju kvarteren – en stor del av den nya stadsdelen Södra Häggvik – ligger där köpkvarteret Stinsen nu står. Sollentuna kommuns vision är att skapa en sammanhängande stadsväv i centrala Sollentuna. Magnolia Bostad och Alecta pensionsförsäkring, ömsesidigt vill i sin tur skapa en diversifierad stadsdel, där flera generationer kan mötas och skapa liv i området under hela dagen.

 

Södra Häggvik ligger nära Sollentuna centrum, naturen och vattnet i Edsviken men flankeras av E4:an och Ostkustbanan. Projektet har därför arbetat för att minska bullret både inom- och utomhus, så att även balkonger och gaturum får ett värde. Husen är höga mot trafiken men låga mot grönytorna, och byggnaderna varierar i fasadmaterial och färgnyanser för att det alltid ska finnas något nytt att se när man rör sig genom stadsdelen. Även analyser av dagsljuset har spelat en avgörande roll för utformningen.

 

Stadsdelens sex gårdar får alla olika identitet, från slåtteräng till barrskog, anpassade utifrån platsens ljus- och växtförhållanden. De växtbeklädda bullerskydden mot järnvägen fångar inte bara upp ljud, utan även partiklar och avgaser, hanterar dagvatten och främjar den biologiska mångfalden.

- Vi vill skapa en så grön och levande stadsmiljö som möjligt. Genom kvarteren löper ett aktivitetsstråk med olika utegym som kantas av sittplatser, planteringar och regnbäddar för dagvatten. Området blir som en skyddad ö, säger Per Axelsson, affärsområdeschef på Arkitema.

 

Se hela projektet och samrådshandlingarna

 

Fakta

  • Ca 110 000 kvm ljus BTA
  • Ca 1500 lägenheter
  • Ca 900 parkeringsplatser
  • Ca 3300 cykelplatser
  • Uppfyller Miljöbyggnad silver
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

karlskoga front

 

gävleborg logistik

 

bollebygd front

 

härryda front

 

färgelanda front

 

vadstena front

 

kristianstad front

 

mora front

 

skinnskatteberg front

 

jokkmokk

 

högsbo front

 

robertfors front

 

örebro front

 

vara front

 

lund front

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro skola

 

flexator

 

härryda vatten och avfall

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.