SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss Industri Kommun och Förvaltning Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Att kombinera en aktiv semester i naturen med att äta och bo bra är en av de trender Göta kanal listar för i år.

Att kombinera en aktiv semester i naturen med att äta och bo bra är en av de trender Göta kanal listar för i år.

 

Årets semestertrender på Göta kanal

 

   

När Göta kanal öppnar den 4 maj är antalet båtbokningar fler än någonsin. Även intresset för att komma via landvägen väntas bli stort. Att kunna kombinera en aktiv semester i naturen med att äta och bo bra är en av de trender Göta kanal listar för i år.

 

Allt fler väljer att semestra i Sverige, det märks tydligt i Göta kanals bokningar som är fler än någonsin. Utöver båtgästerna väntas också fler turister komma via landvägen i år, för att nyttja kanalens cykel- och vandringsmöjligheter.

- Många svenskar planerar en semester på hemmaplan i sommar och vi ser att intresset för en aktiv semester i naturen är stort, säger Roger Altsäter, vd på AB Göta kanalbolag.

  Göta kanal ser fyra tydliga trender i år:

   

  Naturupplevelser på land och vatten: Intresset för att cykla och vandra kortare och längre sträckor längs Göta kanal är stort, det syns inte minst på söktrafiken på gotakanal.se. Även intresset för att paddla kajak eller sup ökar och i år erbjuds uthyrning på fler ställen längs kanalen. För de som söker lugn erbjuder exempelvis Göta Hotell i Borensberg skogsbad där besökarna erbjuds skogspromenader för att få lugn och harmoni.

   

  Båtsemester hetare än på länge: Under pandemiåret har allt fler svenskar fått upp intresset för båtsemester. Betydligt fler än vanligt har bokat biljett längs hela Göta kanal och inte bara för olika etapper. En ny gästhamn i Motala öppnar för att möta efterfrågan. Intresset för att hyra båt har också ökat enligt Göta kanal charter i Motala som i år även erbjuder tre eldrivna båtar.

   

  Lyx och naturliv: Att uppleva naturen på ett bekvämt sätt väntas bli stort i år. Längs Göta kanal finns flera nya glampingställen – det vill säga exklusivt inredda campingtält – liksom lyxigare matställen och hotell såsom Söderköpings brunn och populära Norrqvarn i Lyrestad.

   

  Skräddarsydda paketresor: Allt fler väljer skräddarsydda paketlösningar där olika aktiviteter kombineras, såsom att hyra cykel, vandra och bo på hotell. Nytt för i år är Svecia Travels färdiga paketresor för den som vill resa med egen bil utmed Göta kanal.

  Avslutningsvis rekommenderar Göta kanal sina gäster att agera varsamt i sommar för att undvika trängsel.

   

  - Vi och våra turistföretag arbetar aktivt för att ge alla en trygg vistelse utmed hela kanalen. Vissa platser utmed Göta kanal är mycket populära och drar fler gäster, men vi har också otroligt många pärlor utmed kanalen där man kan ligga ostört om man önskar. För de som vill känna sig extra säkra är det ett bra tips att besöka kanalen veckorna innan eller efter industrisemestern, avslutar Roger Altsäter, vd på AB Göta kanalbolag.

   
   
  ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

   

   

   

   

  __ANNONS__________________________

   

  strängnäs front

   

  karlskoga front

   

  gävleborg logistik

   

  bollebygd front

   

  härryda front

   

  färgelanda front

   

  vadstena front

   

  kristianstad front

   

  mora front

   

  skinnskatteberg front

   

  jokkmokk

   

  högsbo front

   

  robertfors front

   

  örebro front

   

  vara front

   

  lund front

   

  kramfors front

   

  östhammar front

   

  partille front

   

  lindesberg front

   

  nordanstigfront kopiera

   

  tekniska bjuv

   

  örebro skola

   

  flexator

   

  härryda vatten och avfall

   

  ockelbo front

   

  kungälv front

   

  hässleholm front

   

  miljökontoret trelleborg

   

  linkoping kopiera

   

  pajala

   

  kumla

   

  skurup

   

  ulricehamn

   

  stockholm kultur

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


   

   

  Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.