SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss Industri Kommun och Förvaltning Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Brf Grönskan blir ett grönt kvarter med sedumtak på många av byggnaderna.

Brf Grönskan blir ett grönt kvarter med sedumtak på många av byggnaderna.

 

Försäljningen igång för nyproducerade bostäder i Trelleborg

 

Medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS planerar för 21 nya bostäder i Västra Gränstorp i norra Trelleborg. Den första etappen om sju bostäder har nu säljstartat och har en planerad inflyttning under våren 2023.

 

- Vi har tidigare byggt i Trelleborgs kommun men det här är vårt första projekt i staden och absolut inte det sista. Vår strategi är att långsiktigt bidra med våra koncept i den spännande stadsutveckling som Trelleborg är på väg in i, säger Eva Dahlgren, projektutvecklare på OBOS Sverige.

Det nu aktuella projektet är resultatet av en marknadsanvisningstävling som OBOS vann 2019 tillsammans med arkitekter från PE. OBOS har döpt projektet till Brf Grönskan, och planen är klar för 21 bostäder i radhus och flerfamiljshus som säljs i tre etapper, med ett frånpris på 2 195 000 kronor. Den första etappen om sju bostäder säljstartades den 5 maj.

 

- I den första etappen erbjuder vi tre radhusbostäder på 105 kvm i två plan, samt fyra lägenheter – två på 67 kvm i ett plan och två på 105 kvm i två plan, förtydligar Eva. Det känns roligt att vi bara en vecka efter säljstarten har fått in två bokningar.

 

Alla bostäder i Brf Grönskan får egen uteplats och vissa av dem får även balkong. Flerfamiljshusen och förråden förses med sedumtak och alla bostäder byggs med stomme av trä. På den gemensamma innergården planerar OBOS också för grillmöjligheter, ett orangeri och ett miljöhus med delningsmöjligheter vad gäller odlingsredskap och verktyg.

 

- Det är när vi kan kombinera grön och social hållbarhet som vi skapar de mest trivsamma kvarteren där människor kan bo och leva länge, säger Eva. Det vi vill skapa här är den moderna trädgårdsstaden, med blandade boendeformer, en mysig innergård med plats för gemenskap, och ett rikt liv mellan husen.

 

Brf Grönskan byggs i utvecklingsområdet Västra Gränstorp, i Trelleborgs norra stadsdelar, med närhet till skolor, service och natur och på cykelavstånd till Trelleborg centrum. Malmö når man på en halvtimme med bil.

- Läget är väldigt bra och med blandade boendeformer förväntar vi oss också en blandad målgrupp, bekräftar Eva. Vi ser fram emot att få säljstarta ytterligare två etapper i Brf Grönskan under 2021 och att få välkomna de boende när inflyttningen sker våren 2023.

  Brf Grönskan är ett av många projekt som OBOS har aviserat i Syd på sistone. I Malmö bygger man över 200 nya bostäder i Tygelsjö, och aviserade nyligen en vunnen markanvisning för 14 bostäder i centrala Malmö. Även i Lund satsar OBOS med totalt över 200 bostäder på Brunnshög, i Stångby och i Råbylund.

   
  ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

   

   

   

   

  __ANNONS__________________________

   

  strängnäs front

   

  karlskoga front

   

  gävleborg logistik

   

  bollebygd front

   

  härryda front

   

  färgelanda front

   

  vadstena front

   

  kristianstad front

   

  mora front

   

  skinnskatteberg front

   

  jokkmokk

   

  högsbo front

   

  robertfors front

   

  örebro front

   

  vara front

   

  lund front

   

  kramfors front

   

  östhammar front

   

  partille front

   

  lindesberg front

   

  nordanstigfront kopiera

   

  tekniska bjuv

   

  örebro skola

   

  flexator

   

  härryda vatten och avfall

   

  ockelbo front

   

  kungälv front

   

  hässleholm front

   

  miljökontoret trelleborg

   

  linkoping kopiera

   

  pajala

   

  kumla

   

  skurup

   

  ulricehamn

   

  stockholm kultur

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


   

   

  Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.