SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Bara 15 procent av småföretagare har sökt omsättningsstöd – Länsstyrelsen erbjuder vägledning

 

 

Omkring 7500 enskilda näringsidkare i Skåne, Kronoberg och Blekinge är berättigade att söka omsättningsstöd för ekonomiskt bortfall under pandemin. Hittills har bara drygt tusen ansökningar – mindre än 15 procent av alla berättigade – ­kommit in. Den 30 april stänger fönstret för stödperioden augusti 2020 – februari 2021..

 

Länsstyrelsen Skåne har nu startat en informationsinsats för att få in fler ansökningar.

 

– Vi tror att det finns ett stort antal småföretagare som inte har sökt stödet. Kanske tycker man det verkar krångligt, kanske är man rädd att göra fel. Men det går att få vägledning på telefon genom hela processen. Och vi kommer att hålla extra öppet fram till ansökningstiden slutar för att hjälpa så många som möjligt, berättar Patrik Åkesson, enhetschef på Länsstyrelsen Skåne som handlägger ansökningarna från Skåne, Blekinge och Kronoberg.

 

En femtedel av stödet

 

Under förra ansökningsperioden avsattes fem miljarder till omsättningsstödet, men mindre än en femtedel gick åt, på grund av få ansökningar.

 

– Länsstyrelsen Skåne har fått vissa rapporter på att människor inte vågar söka stödet av rädsla för att göra fel och därmed bli återbetalningsskyldiga. Men vår uppgift på Länsstyrelsen är just att hjälpa sökande att få rätt på sin ansökan, vi handlägger dagligen ansökningar där någon uppgift blir fel. Det ska vara enkelt att göra rätt och vi bistår med hjälp när det blir krångligt, säger Patrik Åkesson.

 

Förutsättningar för stödet

 

Omsättningsstödet riktar sig till företagare – enskilda näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag – som har fått ett större omsättningstapp till följd av den pågående pandemin. Fram till och med den 30 april 2021 kan enskilda näringsidkare söka omsättningsstöd för perioden augusti 2020-februari 2021. För månaderna augusti 2020 till och med februari 2021 kan en företagare få maximalt 168 000 kronor. Ett krav för att få stödet är att omsättningen har minskat med minst 30–40 procent.

 

Länsstyrelsen ger hjälp

 

– Jag får många samtal från personer som inte har känner till omsättningsstödet. En kvinna berättade att hennes vän sagt ”du måste söka” men hon blev nästintill arg för hon var övertygad om att hon inte hade rätt till stödet. Efter att hon ringt oss förstod hon att hon hade rätt att söka och skickade in sin ansökan. Några veckor senare ringde hon tillbaka och tackade för hjälpen – stödet räddade hennes verksamhet. Så hör av er! Ring eller mejla, vi har koll och vi vill hjälpa er! säger Lisa Nordbring, stödhandläggare på Länsstyrelsen Skåne.

 

Länsstyrelsen Skånes informationsinsats riktar sig till bland annat näringslivschefer, företagarnätverk och branschorganisationer.

Länsstyrelsen Skånes enhet för statliga stöd håller öppet för telefonsamtal alla vardagar klockan 11.00-14.00. Det går även att ringa lördag och söndag den 24–25 april, 11.00-14.00. Telefonnumret är 010-224 11 30. Det går också att mejla på: bostadsstod.skane@lansstyrelsen.

 
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

karlskoga front

 

gävleborg logistik

 

bollebygd front

 

härryda front

 

färgelanda front

 

vadstena front

 

kristianstad front

 

mora front

 

skinnskatteberg front

 

jokkmokk

 

högsbo front

 

robertfors front

 

örebro front

 

vara front

 

lund front

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro skola

 

flexator

 

härryda vatten och avfall

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.