SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Äldreomsorgen i Lunds kommun får statsbidrag på 39,8 miljoner

 

Äldreomsorgen i Lunds kommun får statsbidrag på 39,8 miljoner

 

   

Lunds kommuns verksamheter för äldre med vård- och omsorgsbehov kommer få ett extra tillskott. Vård- och omsorgsnämnden beslutade på tisdagen att de extra medel som staten fördelat till kommuner gällande äldreomsorgen ska gå till att öka takten inom de prioriterade områden som nämnden tidigare beslutat om.

 

Syftet med statsbidraget är att säkerställa en god vård och omsorg av äldre och ska betalas ut årligen till och med år 2023. Samhället står inför en utmaning; allt fler äldre behöver stöd samtidigt som personer i arbetsför ålder minskar. Därför har vård- och omsorgsnämnden valt att fokusera på sex prioriterade områden i sin verksamhetsplan för 2021. I och med statsbidraget kommer nu dessa kunna intensifieras ytterligare.

 

– Vi vill ta tillvara på teknikens möjligheter och erbjuda en modern omsorg som bidrar till ökad självständighet och fördröjer behovet av vård. Detta i kombination med förebyggande insatser som fallpreventivt arbete och kostrådgivning. Vi behöver också fokusera på rehabilitering och habilitering. Statsbidraget är ett mycket välkommet tillskott till vårt planerade arbete, säger Inga-Kerstin Eriksson (C), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

En engagerad omgivning är viktig för att framtidens äldre Lundabor ska ha en meningsfull vardag och vara delaktiga i samhället. Genom insatser från civilsamhället bryts ofrivillig isolering och broar byggs mellan generationer och samhällsklasser. Därför är ett av de sex prioriterade områdena att stärka samarbetet med civilsamhället.

 

En del av statsbidraget är även öronmärkt för kompenshöjande åtgärder för personal, en viktig åtgärd för att möta framtidens behov.

– Utifrån den demografiska utvecklingen står vi inför utmaningar men även fantastiska möjligheter. Vi arbetar redan idag aktivt för att i framtiden kunna erbjuda våra kommuninvånare en individanpassad omsorg med hög kvalitet. De strategier vi arbetar efter skapar mervärde i form av trygghet, delaktighet och ökad självständighet. Då personer i yrkesverksam ålder kommer minska måste vi även arbeta för att attrahera och behålla kompetenta medarbetare. I takt med att samhället förändras så behöver vi erbjuda våra medarbetare rätt kompetensutvecklande insatser, säger Anna Borgius, vård- och omsorgsdirektör.

 

Vård- och omsorgsnämnden har även beslutat att ge förvaltningen i uppdrag att den 1 oktober 2021 återgå till tidigare riktlinjer för tvätt och städ samt att kostnader under 2021 ska belasta statsbidraget.

 
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

mullsjö front

 

gävleborg logistik

 

bollebygd front

 

härryda front

 

färgelanda front

 

vadstena front

 

kristianstad front

 

mora front

 

skinnskatteberg front

 

jokkmokk

 

högsbo front

 

robertfors front

 

örebro front

 

vara front

 

lund front

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro skola

 

flexator

 

härryda vatten och avfall

 

tekniska förvaltningen klippan

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.