SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

dematic

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

I kvarteret Hulte kommer det att byggas 90 lägenheter i två hus som binds samman av ett entréplan.

I kvarteret Hulte kommer det att byggas 90 lägenheter i två hus som binds samman av ett entréplan.

 

Mimer ger Asplunds Bygg uppdraget att bygga 90 nya lägenheter i centrala Västerås

 

Sedan tidigare bygger Mimer och Asplunds Bygg kvarteret Högne med 54 lägenheter i centrala Västerås. Bostäderna i Högne är klara för inflyttning våren 2022. Nu är det klart att samarbetet fortsätter med byggnation av närliggande kvarteret Hulte med totalt 90 lägenheter med inflyttning hösten/vintern 2023.

Kvarteret Hulte ligger i centrala Västerås, efter Kopparbergsvägen, och bildar tillsammans med Högne en ny spännande portal till centrum. I kvarteret Hulte byggs två flerbostadshus med totalt 90 lägenheter samt lokaler i entréplan. Omkringliggande ytor är ett öppet torg mot gatan och en bostadsgård bakom entréplan. Parkeringsplatser kommer att finnas i det parkeringsgarage som byggs i kvarteret Högne.

Målet är att starta byggnationen våren 2022. Efter upphandling blir det Asplunds Bygg AB som får förtroendet att bygga Hulte. Projektet är en totalentreprenad.

- Nu har vi äntligen kommit vidare med utvecklingen av kvarteret Hulte. Det är bra att vi kan bredda vårt utbud och erbjuda nyproducerade, moderna, lägenheter innanför cityringen, säger VD Mikael Källqvist, Bostads AB Mimer.

- Riktigt kul att få fortsatt förtroende med att få färdigställa byggnationen efter Kopparbergsvägen, säger VD Mats Eriksson, Asplunds Bygg AB.

Kvarteret Hulte 3, centrala Västerås
Kvarteret Hulte med adress Karlsgatan 20 ligger i centrala Västerås. I kvarteret kommer det att byggas ett flerbostadshus med totalt 90 lägenheter. Det högre huset får 60 lägenheter fördelat på 2-4 rumslägenheter. I det lägre huset planeras 30 lägenheter i ett "Co-living-boende". Byggnationen beräknas starta kvartal våren 2022 med inflyttning hösten/vintern 2023. En illustration som visar Mimers hus bifogas i pressmeddelandet.

Asplunds Bygg
Asplunds Bygg utvecklar och bygger både bostäder och lokaler. Det är ett anrikt företag med en 90-årig historia och finns i Örebro, Jönköping, Skövde och Västerås. Företaget har cirka 160 anställda och omsätter drygt 800 miljoner kronor.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

__ANNONS___________________________

 

santasalo

 

jehander

 

huddinge stål

 

sbs

 

hyrex

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

gentekniknämnden

 

autoliv front

 

structor

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.