SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

dematic

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Huset med 78 bostadsrätter på Östra Station. Skissbild Wingårdhs.

Huset med 78 bostadsrätter på Östra Station. Skissbild Wingårdhs.

 

Nu startar försäljningen av bostadsrätter på Östra Station i Umeå

 

   

Nu startar försäljningen av Balticgruppens bostadsrätter på Östra Station – Umeås nya och hållbara stadsdel.

Östra Station är ett område som ger goda förutsättningar för det enkla, smidiga och hållbara livet, en levande och hållbar stadsdel som fylls med fler bostäder, kontor, livsmedelsbutik, gym, restauranger, caféer, service och lösningar inom hållbara kommunikationer.

I ett av de fyra planerade byggnaderna är huset med bostadsrätter – och nu påbörjas försäljningen av bostäderna.

 

– Balticgruppens vision är ett Umeå som genom hållbar tillväxt når 200 000 invånare 2050. Östra Station är ett viktigt område som binder ihop Umeås expanderande stadskärna och Universitetsstaden och ett konkret exempel på hur vi bidrar till hållbar tillväxt genom att ta vara på de möjligheter som finns i vår stad, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen.

 

Östra Station har en betydande roll som nod inom hållbart resande och är en plats där det passerar tusentals människor dagligen. Universitetsstaden med sjukhuset och universiteten är Norrlands största arbetsplatsområde med cirka 12 500 personer och där det totalt rör sig 40 000–50 000 personer, varje dag.

 

– När vi utvecklar ett område och bygger blandstad med bostäder, kontor, handel, service, mötesplatser med mera, skapas en tryggare plats där människor lever och rör sig dygnet runt. Denna nya stadsdel har ett fantastiskt läge – med närhet till hela Umeå och en stark hållbarhetsprofil. Människor som bor här får goda förutsättningar att leva ett hållbart liv och företag att agera hållbart. Allt man behöver finns runt husknuten, avslutar David Carlsson.

Huset med bostadsrätter, som är designat av Wingårdhs Arkitekter, har totalt nio våningar med livsmedelsbutiken Coop i bottenplan samt källare. På taket, som byggs i etage mot Umeälven, skapas sju gemensamma terrasser.

Det är fastighetsmäklarna på Boporten som fått i uppdrag att förmedla de 78 lägenheterna på Östra Station. Det finns ett brett spann av storlekar, allt från välplanerade ettor, från 32 kvadratmeter, till den största lägenheten, en femma, på 108 kvadratmeter. Även juridiska personer tillåts förvärva en bostadsrätt här.

 

– I Umeå har vi en fortsatt stabil och stark bostadsmarknad och intresset för bostadsrätterna på Östra Station är stort. Östra Station är ett spännande område med ett attraktivt läge och lägenheterna har en hög standard. Exempelvis är takhöjden i alla lägenheter väl tilltagen, från 2,7 meter och i vissa lägenheter är den närmare tre meter. Det som också är intressant med huset är såklart de sju takterrasserna, säger Jörgen Johansson, fastighetsmäklare Boporten.

 

På husets tak skapas sju terrasser, som ett komplement till den egna balkongen, och ska ge plats för aktivitet, avkoppling och umgänge. Terrasserna kommer på sikt få sina egna teman: en odlingsterrass, en aktivitetsterrass och det planeras till och med för en fast grillyta på en av terrasserna. De boende i föreningen bestämmer över de slutliga utformningarna.

 

Området Östra Station har en stark hållbarhetsprofil och huset byggs enligt kraven för Miljöbyggnad Silver, vilket är en svensk miljöcertifiering. Det innebär att byggnaden utförs med högre kvalitéer än de byggregler som styr all byggnation, med omtanke om ett förbättrat inomhusklimat, lägre driftskostnader och som bidrar till en hållbar framtid. Att bygga hållbart är en del av Balticgruppens strategi för att Umeå ska nå 200 000 invånare 2050 genom hållbar tillväxt.

 

Inflyttningen är preliminärt beräknad att starta under sista kvartalet 2024.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

__ANNONS___________________________

 

santasalo

 

jehander

 

huddinge stål

 

sbs

 

hyrex

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

gentekniknämnden

 

autoliv front

 

structor

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.