SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

dematic

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Bilden är en illustration över hur kvarteret Bandgrinden kan komma att se ut. Bild: Brixly/Contekton

Bilden är en illustration över hur kvarteret Bandgrinden kan komma att se ut. Bild: Brixly/Contekton

 

Eidar och Brixly bygger 40 lägenheter i Sjuntorp

 

Nyligen slöts kontrakt mellan Trollhättans Bostadsbolag Eidar och byggentreprenören Brixly för bygget av cirka 40 nya lägenheter i kvarteret Bandgrinden i Sjuntorp. Kontraktsskrivningen genomfördes på ett Corona-anpassat sätt där parterna träffades för ett digitalt handslag via Teams. Efter flera större satsningar på centralorten är detta ett efterlängtat projekt för Eidar i ett av Trollhättans mest populära landsbygdsområden."

 

"Det är viktigt att hela vår stad lever och utvecklas. Därför är det extra kul att vår nästa satsning blir på landsbygden. Det här är ett stort steg för Sjuntorps utveckling", säger Eidars ordförande Tony Georgiou.

 

 

Efter ett stort intresse var det slutligen fyra anbud som lämnades in, och Brixly vann upphandlingen med ett bidrag de tagit fram tillsammans med arkitektbyrån Contekton. Förslaget var inspirerat av det böljande vackra landskapet runt Sjuntorp som för tankarna till brittisk landsbygd. Utemiljöerna ska ge möjlighet till umgänge och från balkonger och uteplatser ska man kunna blicka ut över landskapet i morgon- eller kvällssol. Det nya kvarteret byggs på gärdet nedanför Stommens förskola.

 

"Det är verkligen jättekul att vi nu får en möjlighet att jobba med Eidar. På Brixly är vi därför glada över att vi ska genomföra detta fina projekt tillsammans under de kommande åren", säger Robert Johansson, avdelningschef på Brixly. 

 

Brixlys anbud valdes ut av en jury bestående av Stefan Jansson, fastighetsutvecklingschef Eidar, Mattias Annas, projektledare Eidar, Daniel Ruus, distriktschef syd Eidar, Dragan Danilovic, stadsarkitekt på Trollhättans Stad samt Sjuntorpsbon Lisa Thornadtsson. De utslagsgivande kriterierna var kvalitet, gestaltning, BOA-kostnad samt energiprestanda.

 

"Juryns samlade uppfattning är att samtliga förslag har olika kvaliteter, men att Brixly vinner upphandlingen med en väl genomtänkt tanke i kombination med en klart bättre energiprestanda, säger Stefan Jansson", fastighetsutvecklingschef på Eidar.

 

I januari drar arbetet i gång och om allt går som planerat kommer Sjuntorp att få ett helt nytt kvarter inflyttningsklart till hösten 2022.

"En viktig del av Eidars uppdrag är att bidra till att Trollhättan kan växa och utvecklas. I vår satsning "Hem till Framtiden" har vi satt målet att bygga minst 1000 nya bostäder runt om i Trollhättan till år 2030. Vi har redan levererat långt över hälften av dessa och satsningen i Sjuntorp är ytterligare ett viktigt steg på vägen", säger Urban Blom, vd på Eidar.

 

För mer information:

 

Stefan Jansson, Fastighetsutvecklingschef Eidar, tel 0520-877 31 eller stefan.jansson@eidar.se
Urban Blom, VD Eidar, tel 0520-877 12 eller urban.blom@eidar.se

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

__ANNONS___________________________

 

santasalo

 

jehander

 

huddinge stål

 

sbs

 

hyrex

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

gentekniknämnden

 

autoliv front

 

structor

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.