SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss Industri Kommun och Förvaltning Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

dematic

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Brf Grönskan blir ett grönt kvarter med sedumtak på många av byggnaderna.

Brf Grönskan blir ett grönt kvarter med sedumtak på många av byggnaderna.

 

Försäljningen igång för nyproducerade bostäder i Trelleborg

 

   

Medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS planerar för 21 nya bostäder i Västra Gränstorp i norra Trelleborg. Den första etappen om sju bostäder har nu säljstartat och har en planerad inflyttning under våren 2023.

 

- Vi har tidigare byggt i Trelleborgs kommun men det här är vårt första projekt i staden och absolut inte det sista. Vår strategi är att långsiktigt bidra med våra koncept i den spännande stadsutveckling som Trelleborg är på väg in i, säger Eva Dahlgren, projektutvecklare på OBOS Sverige.

Det nu aktuella projektet är resultatet av en marknadsanvisningstävling som OBOS vann 2019 tillsammans med arkitekter från PE. OBOS har döpt projektet till Brf Grönskan, och planen är klar för 21 bostäder i radhus och flerfamiljshus som säljs i tre etapper, med ett frånpris på 2 195 000 kronor. Den första etappen om sju bostäder säljstartades den 5 maj.

 

- I den första etappen erbjuder vi tre radhusbostäder på 105 kvm i två plan, samt fyra lägenheter – två på 67 kvm i ett plan och två på 105 kvm i två plan, förtydligar Eva. Det känns roligt att vi bara en vecka efter säljstarten har fått in två bokningar.

Alla bostäder i Brf Grönskan får egen uteplats och vissa av dem får även balkong. Flerfamiljshusen och förråden förses med sedumtak och alla bostäder byggs med stomme av trä. På den gemensamma innergården planerar OBOS också för grillmöjligheter, ett orangeri och ett miljöhus med delningsmöjligheter vad gäller odlingsredskap och verktyg.

 

- Det är när vi kan kombinera grön och social hållbarhet som vi skapar de mest trivsamma kvarteren där människor kan bo och leva länge, säger Eva. Det vi vill skapa här är den moderna trädgårdsstaden, med blandade boendeformer, en mysig innergård med plats för gemenskap, och ett rikt liv mellan husen.

 

Brf Grönskan byggs i utvecklingsområdet Västra Gränstorp, i Trelleborgs norra stadsdelar, med närhet till skolor, service och natur och på cykelavstånd till Trelleborg centrum. Malmö når man på en halvtimme med bil.

 

- Läget är väldigt bra och med blandade boendeformer förväntar vi oss också en blandad målgrupp, bekräftar Eva. Vi ser fram emot att få säljstarta ytterligare två etapper i Brf Grönskan under 2021 och att få välkomna de boende när inflyttningen sker våren 2023.

  Brf Grönskan är ett av många projekt som OBOS har aviserat i Syd på sistone. I Malmö bygger man över 200 nya bostäder i Tygelsjö, och aviserade nyligen en vunnen markanvisning för 14 bostäder i centrala Malmö. Även i Lund satsar OBOS med totalt över 200 bostäder på Brunnshög, i Stångby och i Råbylund.

   

   

  ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
   

   

   

   

   

   

   

   

  __ANNONS___________________________

   

  santasalo

   

  jehander

   

  huddinge stål

   

  sbs

   

  hyrex

   

  eldon

   

  jämställdhetsmyndigheten front

   

  gentekniknämnden

   

  autoliv front

   

  structor

   

  noxor

   

  kornetsakustik

   

  incert

   

  elitfönster

   

  science village scandinavia

   

  toyota

   

  outlander

   

  hedin bil

   

  kylservice

   

  norwegian

   


   

   

   

  Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.