SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE              
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

                   

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

 

| TEKNIK                                                                                                                                Kommentera artikel      Skicka nyheter/pressrelease

                                                                                               

 

Framtidens synundersökning är här

 

 

Den digitala tidsåldern förändrar optikerbranschen i grunden. Konsumenterna kräver en högre servicenivå än någonsin tidigare. Individuell anpassning och bekvämlighet kommer att vara de faktorer som särskiljer butikerna.

Under optikmässan i augusti introducerades, ZEISS VISUFIT 1000 på den svenska marknaden. ZEISS VISUFIT 1000 anammar de senaste digitala trenderna utan att tumma på precision eller enkelhet vid användningen. VISUFIT 1000 erbjuder ytterst exakt 3D-centrering och innovativa funktioner för att skapa en minnesvärd upplevelse för konsumenterna.

 

Hög precision

 

3D-centreringen sker med hjälp av 9 kameror kalibrerade till varandra för att skapa en fullständig 180° vy med bara en tagning. Det innebär samtidigt att man slipper använda en kalibreringsenhet för bågen, som kan göra att konsumenterna känner sig obekväma och sitter onaturligt.

För att undvika konvergens är enheten försedd med ett laserkors som projiceras på oändligt avstånd, vilket gör mätningarna tillförlitliga.

Bestämning av höger och vänster toppunktsavstånd ger en oöverträffad precision vid beräkningen av glasets design och tar samtidigt hänsyn till den individuella användarens parametrar.

 

 

Lätt att använda

 

Centreringsenheten är enkel och snabb att använda, oavsett om optikern använder en dator (PC) eller en iPad och oavsett erfarenhet eller optisk utbildning.

Med hjälp av en assistansfunktion går det att korrigera en onaturlig kropps- och huvudhållning som kan påverka centreringsprocessen.

Om konsumenten har valt en båge med breda skalmar hjälper funktionen med överlappning till att detektera hornhinnans position och fastställa toppunktsavståndet utan problem.

 

180° vy för obegränsad jämförelse av bågar

 

Med ZEISS VISUFIT 1000 får konsumenterna en bättre förståelse för hur olika bågar kommer att se ut när de provar dem. Många konsumenter tycker att detta är viktigast, särskilt de med höga styrkor.

 

 

Glassimulering i bågen

 

Denna funktion hjälper konsumenterna att välja rätt glas och rätt ytbehandling eller färg för den valda bågen. Funktionen visar allt samtidigt och ger på så sätt konsumenten en översikt över hur den färdiga produkten kommer att se ut.

 

Ett system för framtiden

 

Med ZEISS VISUFIT 1000 blir den digitala framtiden en central del av optikerns arbete. ”Vi arbetar på att lägga till funktioner som gör ZEISS VISUFIT 1000 till mycket mer än bara ett system för centrering", säger Thomas Andersson Wikman, Produktchef på ZEISS Vision Care. "Data som fångats med detta system är så detaljerade att det kommer att vara möjligt för konsumenterna att testa virtuella bågar och skräddarsy glasögonbågar. Man kan säga att ZEISS erbjuder redan idag ett instrument som kommer att möta morgondagens efterfrågan på bättre anpassade glasögonglas och en mer digital kundupplevelse”, avslutar Thomas.

 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Teknik

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.