SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE              
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

                   

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

 

| TEKNIK                                                                                                                                Kommentera artikel      Skicka nyheter/pressrelease

                                                                                               

 

Yubico lanserar världens första Lightning-kompatibla säkerhetsnyckel, YubiKey 5Ci

 

YubiKey 5Ci med iPhone och Mac

 

Yubico, den ledande leverantören av säkerhetsnycklar för hårdvaruautentisering har nu presenterat YubiKey 5Ci, världens första säkerhetsnyckel designad med både USB-C och Lightning-kontakter i samma enhet. Denna unika dubbla kontaktfunktionalitet för YubiKey gör 5Ci till den perfekta lösningen för konsumenter eller företag som söker efter en stark hårdvaruautentisering på iOS, Android, MacOS eller Windows-enheter


Idag kan YubiKey 5Ci användas för att säkerställa 1Password, Bitwarden, Idaptive, LastPass och Okta mobila applikationer för iOS tillsammans med tilläggstjänster med åtkomst genom Brave iOS webbläsarapp. Inloggningar som stöds av Brave-webbläsaren inkluderar Twitter.com, Login.gov, GitHub.com, Bitbucket.com och 1Password.com. XTN och Monkton Rebar stödjer också YubiKey 5Ci i sina senaste SDK:er.

 

För att stödja det växande ekosystemet fortsätter Yubico att samarbeta med branschledande iOS-applikationer och webbläsarstödda tjänster genom Yubicos utvecklarprogram. Partner med förväntad appsupport för YubiKey 5Ci senare i år inkluderar bland andra Keeper Security och SecMaker.

Autentisering med YubiKey 5Ci är också tillgänglig med en USB-C-anslutning som är kompatibel med nästan varje USB-C-utrustad laptop eller mobilenhet och fungerar med hundratals applikationer och tjänster som listas i Works with YubiKey-katalogen idag. USB-C-anslutningen stöds för närvarande inte på iPad Pro-modeller med USB-C-portar.

 

“YubiKey 5Ci fyller en viktig lucka i ekosystemet för mobil autentisering,” säger Jerrod Chong, Chief Solutions Officer, Yubico. “Det är den första iOS-kompatibla säkerhetsnyckeln på marknaden som erbjuder en stark men ändå enkel autentisering och även ger en enhetlig upplevelse på andra mobila enheter, datorer och laptops. I en alltmer mobilinriktad värld, där användarna inte är bundna till en dator eller telefon, spelar YubiKey 5Ci en viktig roll som en bärbar root of trust, som bevisar att användaren är den de säger att de är, oavsett vilken enhet de befinner sig på.”

 

Som det senaste tillskottet till YubiKey 5-seriens produktlinje med flera protokoll är YubiKey 5Ci utrustat med FIDO2/WebAuthn, FIDO U2F, OTP (engångslösenord), PIV (Smart Card) och OpenPGP. Med stöd för flera autentiseringsprotokoll levererar YubiKey 5Ci en stark multifaktors- och tvåfaktorsautentisering (2FA) och lösenordsfri enfaktorsautentisering för en enkel och sömlös användarupplevelse över hela dator-ekosystemet.

Apputvecklare som är intresserade av att lägga till stöd för YubiKey 5Ci i sina iOS-mobilappar kan få åtkomst till Yubico Mobile SDK för iOS – tillsammans med andra användbara resurser såsom implementeringsguider, webbseminarier eller referenskod – på developers.yubico.com/yubikey5ci.

YubiKey 5Ci är tillgänglig för köp idag på yubico.com med ett försäljningspris på cirka 690 SEK.

 

 

Jeff Shiner, VD, 1Password

"Vi är glada att kunna presentera WebAuthn-stöd för 1Password i partnerskap med Yubico. 1Password söker kontinuerligt efter olika sätt att öka säkerheten för våra kunder, och den helt nya Yubikey 5Ci erbjuder ett starkt extra lager av säkerhet på iOS-enheter."

 

Brendan Eich, VD och medgrundare, Brave

"Säkerhet och integritet är de grundläggande målen för varje aspekt av Brave-webbläsaren. Vi vill alltid erbjuda en sömlös och säker onlineupplevelse. Det innebär integration av de mest effektiva autentiseringsteknikerna så snart de blir tillgängliga. Vi är glada över att Brave är den första mobilwebbläsaren med kraftfull och säker phishing-resistent inloggning genom att lägga till stöd för YubiKey 5Ci."

 

Akos Putz, huvudproduktchef, LastPass by LogMeIn

“God säkerhet på nätet kräver multifaktorsautentisering lika mycket som unika, starka lösenord. Genom vårt partnerskap med Yubico kan LastPass-kunder välja det bästa alternativet för multifaktorsautentisering för sina behov, inklusive unika miljöer där ett smartphonebaserat autentiseringssystem kanske inte är ett alternativ. Vi är glada över det senaste tillskottet till YubiKey-serien, YubiKey 5Ci, eftersom det hjälper till att välja det bästa multifaktoralternativet för en mobilfokuserad arbetskraft.”

 

Guido Ronchetti, CTO, XTN

“YubiKey är den Root of Trust som skyddar åtkomst till våra kunders viktigaste och mest känsligaste data. XTN stödjer stark hårdvaruautentiering med YubiKey som säkerställer att våra kunder har åtkomst till den bästa programvaru- och hårdvarutekniken. Med stöd för nya YubiKey 5Ci ger vi nu våra kunder möjlighet att använda en portabel hårdvarustödd root of trust för inloggning på flera enheter, däribland iPhone och iPad.”

 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Teknik

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.