SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 sunne front    tjörns bostads ab

 

 gamla_byn

 

 huge

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

   

Nästan var femte planerar att byta jobb under 2020

 

Nästan var femte svensk, 17 procent, planerar att byta arbetsgivare under 2020. Nio av tio, 88 procent, tycker samtidigt att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension. Det visar en ny Sifoundersökning som valcentralen Collectum har beställt.

 

– Under jul- och nyårshelgerna är det många som funderar på om det börjar bli dags att byta jobb. Ett tips till den som söker nytt jobb är att ta reda på om arbetsgivaren erbjuder tjänstepension. Finns det kollektivavtal ingår det alltid tjänstepension, säger Tomas Carlsson, pensionsexpert på Collectum.

Bland svenskar i åldersgruppen 25–39 år är var fjärde, 24 procent, på väg till en ny arbetsgivare. I åldersgruppen 55-65 år är det knappt var tionde, 9 procent. Genomsnittet för alla åldersgrupper är 17 procent, enligt Sifoundersökningen.

 

Nio av tio svenskar, 88 procent, tycker samtidigt att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb.

 

– Den som saknar tjänstepension får som pensionär klara sig på mindre än hälften av den tidigare lönen i allmän pension. Den som har tjänstepension får istället två tredjedelar av den tidigare lönen i pension, säger Tomas Carlsson.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.