SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter 

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 sölvesborg

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Stödåtgärder till näringslivet

 

 

Det nuvarande läget med nya coronaviruset påverkar näringslivet i Vaggeryds kommun. Därför har kommunen nu infört ett antal åtgärder för att stötta företag och företagare där det finns behov. I första läget handlar det om stöd för att stärka företagens likviditet.

 

Åtgärdspaketet handlar om att ge möjlighet för företagen att fungera långsiktigt, trots tuffa utmaningar orsakade av coronaviruset.

– Det är avgörande för Vaggeryds kommun att vi har ett fungerande näringsliv just nu, men även efter den allvarliga situation som vi är i. Vi som kommun måste göra vad vi kan för att stödja och stötta vårt näringsliv där det finns behov. Vi ska hjälpa till där vi kan, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

 

– Till följd av spridningen av coronaviruset drabbas flera företag i kommunen på olika sätt. Vi tar frågan på största allvar och ser behovet av insatser och åtgärder. Vi jobbar aktivt med frågan om vad vi kan göra för vårt näringsliv och kommer löpande ha en dialog med företag och företagare om vilka behov som finns, säger näringslivschef Johan Thorsell.

 

Detta är stödåtgärderna till näringslivet i Vaggeryd kommun:

  1. Kommunen ger möjlighet att på begäran om anstånd senarelägga inbetalningar till Vaggeryds kommun, Vaggeryds Energi AB och Vaggeryd - Skillingaryds Bostads AB. Anståndsprövning görs av respektive organisation, kontaktuppgifter se faktura.
  2. Kommunen har en generös hållning till kortare betalningstider till leverantörer om behovet finns. Detta görs i dialog med respektive organisation.
  3. Kommunen skjuter upp tillsynsbesök som inte är nödvändiga och prioriterar istället verksamhetskritiska tillstånds- och tillsynsärenden.
  4. Kommunen kommer ta upp en dialog med företag som har pågående tillstånds- och tillsynsärenden och om önskemål finns kan de skjutas på framtiden.
  5. Kommunen kommer genomföra en enkätundersökning för att fånga in företagens fråge- och problemställningar. Kommunen tillgängliggör en person för att ledsaga företagen i den rådande situationen.
  6. Kommunen öppnar för dialog kring möjlighet till resursutbyte. Detta kan innebära att företag i utsatta näringsverksamheter kan låta sin personal bidra i kommunal verksamhet under en period.

Kommunens samlade information om coronaviruset och covid-19

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                   Ämne: Näringsliv

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

 

gbg front

 

sigtuna front

 

alingsås front

 

östersund front

 

borgholm front

 

varberg front

 

tyresö front

 

håbo front

 

hörby front

 

sävsjö front

 

enköping front

 

västervik front

 

lundfront kopiera

 

kramfors front

 

huddinge front

 

sunne fastignets ab

 

lindesberg front

 

nordanstig front

 

mark front

 

leksand front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linköping

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

luleå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.