SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter 

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 sölvesborg

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Småföretag i Uppsala erbjuds kostnadsfri rådgivning via Företagsakuten

 

   

Uppsala kommun och UIC initierar nu Företagsakuten under en kortare period, för att hjälpa mindre företag med snabb och kostnadsfri rådgivning. Åtgärden är en del i kommunens åtgärdspaket för att stötta näringslivet i följderna av coronaviruset. Rådgivningen sker på distans via webbmöten.

 

I Företagsakuten kan företag få upp till fem timmar kostnadsfri rådgivning och handledning från experter inom olika områden. Det kan exempelvis handla om att ta fram handlingsplaner för likviditet, kostnader, intäkter, personal, juridiskt stöd eller att ställa om affärsmodellen. Även vägledning i hur företagare kan ansöka om statliga stödåtgärder kommer erbjudas.

 

– Företag som ger arbetstillfällen och skatteintäkter är avgörande för hela Uppsala kommuns utveckling. Vi gör därför allt vi kan för att stödja vårt lokala näringsliv som just nu i många branscher har det tufft, säger Erik Pelling (S), krisledningsnämndens ordförande.

En första kontakt sker genom ett mejl till naringsliv@uppsala.se, där Uppsala kommun har personal som direkt följer upp förfrågan. För att öka tillgängligheten är mejlboxen bemannad från åtta på morgonen till åtta på kvällen under vardagar.

 

– Snabba kontaktvägar kan vara avgörande i ett pressat läge. Företagsakutens samarbete med Uppsalas företagsinkubator UIC är ännu en åtgärd i det åtgärdspaket som kommunen presenterade 20 mars, säger Mohammed Hassan (L), krisledningsnämndens förste vice ordförande.

 

– Företagare ställs nu inför många utmaningar och beslut där jag hoppas att vi kan vara till hjälp med råd men också som bollplank. UICs affärscoacher och våra partners är viktiga resurser för råd till bolagen. Vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa till och stötta företagarna, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

 

Företagsakuten finns till för företag som:

  • har eller riskerar att få ekonomiska problem
  • har upp till 50 anställda, oavsett bransch
  • har säte och verksamhet i Uppsala kommun

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                   Ämne: Näringsliv

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

 

gbg front

 

sigtuna front

 

alingsås front

 

östersund front

 

lerum front

 

varberg front

 

tyresö front

 

håbo front

 

hörby front

 

sävsjö front

 

enköping front

 

västervik front

 

lundfront kopiera

 

kramfors front

 

huddinge front

 

sunne fastignets ab

 

lindesberg front

 

nordanstig front

 

mark front

 

leksand front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linköping

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

luleå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.