SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 sunne front    tjörns bostads ab

 

 gamla_byn

 

 huge

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Därför slutar så många unga mäklare

 

Mats Lövgren

 

Många nyutbildade mäklare väljer att lämna yrket tidigt i karriären. - Det är svårt att få balans mellan arbete och fritid och många unga får ingen bra hjälp in i yrket, säger Mats Lövgren, lärare på fastighetsmäklarprogrammet vid Högskolan i Gävle.'

 

Mats Lövgren undervisar, efter en lång och framgångsrik karriär som mäklare, på fastighetsmäklarprogrammet och han blev den förste icke-mäklaren att inbjudas till den mycket populära podden "Sveriges bästa mäklare".

Avsnittet handlar om hur övergången från skolbänk till yrkesliv egentligen fungerar och varför så många, efter kort tid, väljer att lämna det yrke de utbildat sig till.

 

Lyssna här

Varför slutar så många?

Den vanligaste anledningen till att de lämnar, säger Mats, är att det är svårt att få balans mellan arbete och fritid. Det är oregelbundna arbetstider och det går aldrig att säga att nu har jag arbetat klart.

Han berättar också att branschen har ett problem med ledarskapet. Att det i denna typiska småföretagarbransch, där ett snittkontor består av fem personer, inte finns utrymme att ta hand om en nyanställd.

- Det gör att flera av de nya inte får någon hjälp in i yrket, med hantverket, säger Mats Lövgren.

När jag började, säger han, gick de nya direkt in på renodlad provisionslön, men han fick branschen att inse att det behövdes någon form av garantilön.

- Den största skillnaden att vara mäklare nu, mot för när jag började, är konkurrensen. Idag måste du sälja in dig själv, ditt varumärke, det har gått från att sälja bostaden till att sälja mäklartjänsten.

"Går framåt, men för långsamt"

För att kunna förändra bristerna i ledarskapet på sikt, införde vi i utbildningen för några år ett nytt block under hela den femte terminen: "Ledarskap i säljande organisationer."

Han säger att han känner sig som en viktigare aktör i mäklarbranschen idag när han representerar utbildningen än vad han gjorde tidigare som aktiv.

- Branschen lyssnar, det går framåt, men det går för långsamt.

Studenterna attraktiva för andra

Det positiva ändå, menar han, är att utbildningen visat sig vara så attraktiv för andra arbetsgivare. Studenterna går inte ut i arbetslöshet när de släpper mäklaryrket, de byter till fastighetsbolag, Lantmäteriet, Skatteverket, banker eller blir konsulter inom fastighetsvärdering.

- Det är ett enormt intresse för våra studenter, de uppvaktas redan under insparken när de påbörjar sin utbildning, säger Mats Lövgren.

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.