SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

82% av svenskarna tvättar händerna oftare idag än innan coronaviruset – ökningen större bland yngre än bland äldre

 

Foto: WaterAid / Guilhem Alandry

 

En ny undersökning som YouGov genomfört på uppdrag av organisationen WaterAid visar att 82 procent av svenskarna tvättar händerna oftare idag än innan utbrottet av coronaviruset. Störst har ökning varit i den yngsta åldersgruppen (87 procent), medan minst ökning har skett i åldersgruppen 60+ (79 procent).

 

WaterAids undersökning visar också att ökningen är störst i huvudstadsregionen (85 procent) och minst på landsbygden (76 procent).

– Det är glädjande att så många svarar att de tvättar händerna oftare idag än innan utbrottet av coronaviruset. Det visar att budskapet om vikten av rena händer för att minska smittspridningen verkligen har nått fram, säger WaterAid Sveriges generalsekreterare Cecilia Chatterjee-Martinsen.

Att tvätta händerna med tvål och rent vatten är det första och mest effektiva skyddet mot smittspridning, men i många av världens fattigaste länder, där coronaviruset nu har börjat spridas, saknar stora delar av befolkningarna tillgång till tvål och rent vatten.

 

– Det är det extremt oroande att fler och fler fall av coronaviruset nu rapporteras i några av världens fattigaste och mest tätbefolkade samhällen där stora delar av befolkningarna inte har rent vatten och tvål, och där sjukvårdssystemen är svaga och illa förberedda, säger WaterAid Sveriges generalsekreterare Cecilia Chatterjee-Martinsen.

 

WaterAid genomför akuta hygieninsatser

 

Akuta insatser för att öka medvetenheten om handhygien samt tillgång till rent vatten och tvål krävs nu i många länder för att coronaviruset inte ska leda till total katastrof. WaterAid startar, utökar och genomför därför hygieninsatser i alla länder där organisationen verkar för att bekämpa spridningen av coronaviruset både nationellt i länderna och globalt.

WaterAid är en av de ledande internationella organisationerna i världen som arbetar med vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste länder. Organisationen har i decennier arbetat med hygienfrämjande insatser och kampanjer. Under förra året nådde WaterAid 1,5 miljoner människor med rent vatten, tvål och hygienbudskap.

 

I ett första skede genomför WaterAid massiva insatser i Pakistan, Indien, Bangladesh, Kambodja, Etiopien, Burkina Faso och Nigeria på grund av deras befolkningsstorlek och sårbarhet för smittsamma sjukdomsutbrott. I dessa länder har WaterAid även redan hygienprogram som kan utökas och modifieras specifikt för coronaviruset.

 

WaterAid söker nu finansiering från privatpersoner, företag, stiftelser och andra aktörer för att kunna genomföra dessa akuta insatser. Kontakta WaterAid om du har möjlighet att stötta organisationens insatser för att bekämpa coronaviruset i världens fattigaste länder.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.