SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                         FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front  
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 sunne front    tjörns bostads ab

 

 gamla_byn

 

 heby

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 


 

Drygt 50 procent av studenterna har förlorat extrajobb

 

Mer än hälften av studenterna har tappat hela, eller delar av sina extrajobb. Även sommarjobben har försvunnit i stor utsträckning. Det visar den undersökning som Mecenat Insights genomförde i veckan.

 

Extrajobb och timanställningar på kvällar och helger, ofta i tjänstesektorn, spelar en stor roll för många grupper i samhället, inte minst studentgruppen. Tillsammans med sommarjobben är de en viktig inkomstkälla och i många fall avgörande för studenternas försörjning. En stor andel av dessa jobb har nu försvunnit på grund av den senaste tidens åtgärder mot smittspridningen av Covid 19.

 

Mecenat Insights frågade studenterna hur verkligheten ser ut för dem och 57 procent av respondenterna svarar att de blivit av med hela, eller delar av sitt extrajobb. En dryg tredjedel, 36 procent, svarar att de har kvar sitt extrajobb som tidigare och sju procent, i princip samtliga inom vård och omsorg, svarar att de har fått mer att göra.

 

Bland dem som ordnat sommarjobb redan innan restriktionerna är tongångarna lite mer positiva. 59 procent räknar med att arbeta som planerat medan 37 procent har hittills fått besked om att det inte blir något sommarjobb alls eller att det blir färre timmar. Fyra procent, återigen främst inom vård och omsorg, räknar med mer att göra.

 

-Vår satsning på Mecenat Jobb, där vi samlat jobberbjudanden som fokuserar på studentgruppen, kommer att underlätta för studenterna att hitta nya extrajobb och sommarjobb. Där finns jobberbjudanden från i stort sett alla branscher och de kan söka annat än rena serviceyrken, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB och fortsätter:

 

-Vi har också sett rekordsiffror för ansökningar till universitet och högskola i höst vilket ytterligare kommer öka konkurrensen om extrajobben. Det gör det ännu viktigare med fungerande kontaktytor mellan företagen och studenterna, säger Jonas Levin.

Undersökningen är webbaserad och hade 1 057 svarande. Den skickades ut till ett slumpmässigt urval studenter med Mecenatkort.

 

Källa: Mecenat Insights

 

 

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.