SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

6 av 10 väntar på att få boka sommarsemester

 

 

Mellan den 1–10 maj genomförde Scandic en undersökning som totalt 41 000 Scandicmedlemmar svarade på. Undersökningen ger svar på deras syn kring sommarplanerna, hur de resonerar kring att boka, var de vill resa och vem de vill resa med. Undersökningen visar att hela 60 procent hoppas på att snart kunna boka sommarsemester, men inväntar myndigheternas uppdateringar. Hela 81 procent av respondenterna ser fram emot en hotellvistelse under sommaren. Och färdsättet är tydligt där 94 procent planerar att använda sig av bilen.

 

41 000 svenskar har alltså gett svar på 12 frågor kring sina sommarplaner och eventuella semestertankar. Och det är ett relativt samlat svar svenskarna ger när de funderar över sommarens resor. 60 procent uppger att de hoppas på att snart kunna boka någon form av semester, men det är då beroende på myndigheterna och deras riktlinjer. 25 procent uppger dock att de redan bestämt sig för att det blir någon form av sommarresa, oavsett. Endast knappa 3 procent hoppas på en sommarsemester utomlands. 13 procent planerar istället för en sommar på hemmaplan.

 

 

"Undersökningen visar att vi är många som står i startblocken för att boka in sommarsemestern. Det här ger oss en tydlig signal om vad våra gäster längtar efter och hur vi kan underlätta för dem som i år väljer att semestra inom Sverige"

 

 

Inväntar bokningsläge


Om man istället tittar på konkreta bokningar inför sommarresan har knappa 9 procent redan hunnit boka sin resa eller vistelse. 26 procent planerar för att boka under juni vilket kan tänkas hänga ihop med Utrikesdepartementets avrådan kring resor utomlands som var satta till den 15 juni men nu utökats till den 15 juli, samt Folkhälsomyndighetens restriktioner kring nationella resor. 21 procent planerar istället att boka in sin resa under juli. Bara 6 procent planerar att boka in sin resa under maj.

 

– Undersökningen visar att vi är många som står i startblocken för att boka in sommarsemestern. Det här ger oss en tydlig signal om vad våra gäster längtar efter och hur vi kan underlätta för dem som i år väljer att semestra inom Sverige, säger Eva Lundström, Marketing & Brand Director Scandic Sverige.

 

Undersökningen tittar även på typ av upplevelse som svenskarna ser fram emot. Mest lockar naturupplevelser, 49 procent, medan 48 procent längtar efter sol och bad. Då fler val kunde väljas uppger 46 procent att de ser fram emot hotellupplevelser. 30 procent ser fram emot sightseeing och kulturupplevelser i storstäder, 30 procent vill hälsa på släkt och vänner och 29 procent vill ägna sig åt cykling, klättring, golf eller annan utomhusaktivitet.

 

Hotellvistelser lockar


På frågan var man planerar att övernatta om det inte är hemma, där flera svar kunde väljas, uppger hela 81 procent hotell. 22 procent planerar för övernattning i egen stuga eller fritidshus, knappa 25 procent planerar för att hyra eller låna stuga eller fritidshus och 23 procent kommer checka in hos släkt och vänner. 18 procent ser fram emot en mer naturnära övernattning – i tält, husvagn eller husbil.

 

Bilen stark som färdsätt i sommar


När det kommer till färdsätt, även det en flervalsfråga, väljer hela 94 procent bilen för att ta sig fram under semestern. 19 procent planerar att ta tåget och 7 procent kommer använda båt. Endast 6 procent kommer ta flyget och här skiljer det sig naturligt åt mellan regionerna i landet. Medan endast 5 procent i Västra Sverige planerar att flyga svarar hela 15 procent av medlemmarna i Norra Norrland att de kommer att flyga.
Hur man använder sig av bilen som färdsätt skiljer sig inte särskilt åt över landet däremot.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.