SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 sunne front    tjörns bostads ab

 

 gamla_byn

 

 huge

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

 

Så mycket ökar värdet om din lägenhet har balkong med söderläge

 

 

Bostadssajten Booli har tittat på hur mycket en balkong är värd för lägenheter i Stockholms kommun. De annonser som innehåller ordet ‘balkong’ har en 1,9% högre värdering än de utan. Ligger balkongen dessutom i söderläge tillkommer ytterligare värde - skillnaden på en lägenhet utan balkong och en med södervänd balkong är 2,1%.

 

- Balkong är ett sådant attribut som vissa verkligen inte kan tänka sig att vara utan, och då är man i praktiken villig att betala för det - i många fall långt mycket mer än vad de här siffrorna visar, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

 

Analysen har gjorts genom att titta på avvikelse från Boolis värdering för att försöka förstå vilken påverkan tillgång till balkong och solläge har på priset för en lägenhet i Stockholms kommun. Underlaget baseras på försäljningar mellan 2018-06-01 och 2019-06-01.

En lägenhet med balkong säljs ofta för 60 till 90 000 SEK mer än en lägenhet utan balkong. Om balkongen också är i söderläge ligger spannet mellan 70 och 100 000 SEK. Uttryckt i procentenheter är värdet av en balkong ca 1,9 % av slutpriset. Ligger balkongen också i söderläge är skillnaden istället ca 2,1%.

 

- Den här kartläggningen visar att det med stor sannolikhet är värt investeringen - den som har möjlighet att bygga balkong får troligtvis igen pengarna och dessutom en högre trivsel under boendetiden, säger Matilda Adelborg.

 

Om undersökningen


Undersökningen visar hur mycket slutpriset skiljer sig från vår värdering på de lägenheter som har någon av nedanstående balkongtyper.

Saknar balkong: lägenheten har ingen möjlighet till utomhusvistelse
Traditionell balkong: en vanlig balkonglåda
Terrass: en ovanligt stor balkong
Kungsbalkong: en balkong på översta våningen som sträcker sig över flera rum

 

Utoöver det har vi också tittat på hur söderläge påverkar skillnaden mellan slutpriset och värderingen.

I underlaget finns 18 500 lägenhetsförsäljningar i Stockholms kommun. För varje lägenhetsförsäljning har vi information om koordinat, slutpris, värdering, skillnad mellan slutpris och värderingen samt information som säger om det finns balkong eller ej (från lägenhetsbeskrivningen). 

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.