SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

eab

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

 

Ökat intresse för socialt företagande

 

Intresset för samhällsentreprenörskap växer. Tillväxtverket har tillsammans med 17 regioner hittills kartlagt cirka 700 sociala företag i olika branscher. Enligt en EU-rapport finns det ungefär 3 000 sociala företag i Sverige.

 

För att skapa hållbar tillväxt behövs fler företag som bidrar till sociala och miljömässiga samhällsvinster. Tillväxtverket har under de senaste åren främst fokuserat på att stärka arbetsintegrerande sociala företag, ASF. Nu har vi ett nytt uppdrag för samhällsentreprenörskap och socialt företagande utifrån en bredare perspektiv där även företag som fokuserar på andra samhällsutmaningar, som miljömässiga (matsvinn, klädesindustrin, resor) eller hälsorelaterade (psykisk hälsa) räknas in.

 

En ny sammanställning visar att ungefär 90 kommuner är engagerade i socialt företagande, exempelvis genom att de köper tjänster av sociala företag eller samverkar genom partnerskap.

 

-Vi kan se att intresset har ökat, inte minst därför att socialt företagande är ett kraftfullt verktyg för hållbar tillväxt. Det är glädjande att se att allt fler inom både offentlig sektor och privata näringslivet ser detta och agerar för att främja socialt företagande, säger Rebecka Hinn på Tillväxtverket.

Nästa vecka, 7 oktober, är vi med det årliga nationella eventet Stora Sociala Företagsdagen i Göteborg. Där lyfter vi vikten av samverkan mellan rådgivarorganisationer för att underlätta för de sociala företagen.

 

Den 12-13 november deltar vi på den årliga nationella mötesplatsen för social innovation; Social Innovation Summit, i Malmö och lyfter affärer som ger samhällsvinster.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.