SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE              
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

                   

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

eab

 

 

 

 

| TEKNIK                                                                                                                                Kommentera artikel      Skicka nyheter/pressrelease

                                                                                               

 

Smart system för säkrare elnät

 

Monterad Exeri linjesensor

 

Luleåföretaget Exeri AB har utvecklat ett revolutionerande system, Smart Grid Surveillance (SGS) som övervakar elnät på ett helt nytt sätt. Tekniken har utvecklats av Exeris tre grundare med lång erfarenhet från telekombranschen. Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer.

 

Dagens elnät bygger till stor del på en 100 år gammal teknik. Felsökningsområdet kan sträcka sig miltals och mer än hälften av avbrottstiden ägnas därför åt manuell lokalisering av felet. Felsökningen sker i en stundtals farlig arbetsmiljö och nätbolagen får stora kostnader för personal, utrustning, fordon och arbetsledning. Därutöver minskar bolagens intäkter då de kunder som drabbats värst måste kompenseras.

 

Genom Exeris system bestående av hårdvara i form av intelligenta linjeagenter utplacerade i nätet, en integrerad kommunikationslösning samt en centralenhet som analyserar och drar slutsatser om nätets status, får nätägaren tillgång till en smidig och lättbegriplig övervakningsbild av det aktuella nätet. Exeri SGS identifierar och lokaliserar eventuella fel i det övervakade nätet i realtid. Felet presenteras på en kartbild tillsammans med färdbeskrivning och information om hur man snabbast isolerar felet samt återställer övriga nät. Systemet loggar också statistik som i sin tur kan användas för planering av framtida underhållande åtgärder.

 

Exeri har efter flera framgångsrika verifieringar av tekniken i verklig driftmiljö visat hur väl systemet fungerar och vilka stora vinster elnätsbolagen kommer att kunna göra inom kvalitet, säkerhet och driftkostnader vilket också gynnar slutkunden. Skellefteå Kraft var den första kunden av flera och har också valt att investera i Exeri.

 

- Det är mycket spännande och givande att samarbeta med Skellefteå Kraft. Vi ser en miljardmarknad globalt, just nu ligger fokus på den fortsatta expansionen och rekrytering pågår, säger Magnus Karlsson, vd Exeri.

- Jag är övertygad om att systemet har en stor potential vilket också verifieras av intresset från marknaden. Det ska bli spännande att följa Exeri på deras resa, säger Erik Nyström, Norrlandsfonden.

 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Teknik

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.