SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

 

Spelansvar, skuldsanering och sms-lån

 

 

Sveriges Radios Ekoredaktion rapporterade den 21 augusti att andelen svenskar som söker skuldsanering har ökat under första halvåret 2019. Nästan 11 000, en ökning med 15 procent jämfört med samma period i fjol, ansökte om skuldsanering fram till sista juni. Kronofogden menar att anledningen till ökningen är flera men att myndigheten noterat att spelrelaterade skulder har blivit vanligare. Lyssna gärna på inslaget här. 

 

För de allra flesta av våra dryga miljonen kunder är spelande ett nöje, men det finns de som riskerar att hamna i ett problemspelande och då behöver olika verktyg för att kunna begränsa sitt spelande. Ju snabbare spelet är desto högre blir risken och desto viktigare blir det att kunna sätta gränser för sitt spelande.

 

Genom att sätta personliga gränser, vissa obligatoriska, andra frivilliga, kan kunden själv avgöra hur spelandet ska se ut. Forskning visar att det är en bra grund när spelaren själv sätter sina egna gränser. Sen finns alltid möjligheten att stänga av sig för spel – antingen hos samtliga spelbolag på den svenska marknaden via spelpaus.se eller bara hos ATG. Vi följer alla våra kunders spelbeteende och kontaktar kunder som kan vara eller är i en riskzon med tips och vägledning.

 

ATG kan självklart göra ännu mer. Vi har också kunder som spelat för mycket och varje kund som gör det är en för mycket. Vi har ett stort ansvar och vill ha välmående kunder att bygga långvariga relationer med.

Vi kan göra många olika saker, men något vi inte kan styra är tillgången på pengar. Kronofogden menar att en femtedel av deras ansökningar om skuldsanering är spelrelaterade. När pengarna är slut finns det fortfarande sätt att låna nya att spela för och i dag är det alldeles för enkelt att ta snabba så kallade sms-lån utan kontroll av låntagaren.

Spelbolagen på den svenska marknaden omfattas av en omsorgsplikt gentemot våra kunder. Det skulle snabblånebranschen må bra av också.

 

Maria Guggenberger, hållbarhetschef ATG.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

svepark

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.