SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Så stöttar Skara kommun de lokala företagen

 

 

Den pågående pandemin påverkar hela samhället och i näringslivet märks effekterna redan genom färre kunder eller minskad orderingång. Det ekonomiska läget kan bli ansträngt särskilt för mindre företagare. Skara kommun ser det som en självklarhet att stötta och underlätta för företagen.

 

Näringslivsstrateg Helena Nyman Friberg märker av det ökade trycket. Behovet av information är stort och företagen efterfrågar stöttning i den situation som nu har uppstått. En del åtgärder tas fram nationellt, men fler och fler kommuner tittar också på vad man kan göra lokalt för att underlätta för företagen.

 

- Vi har sett behovet av samordning av information och har skapat en särskild sida på skara.se där vi samlar den viktigaste informationen om Corona till företagen. Det strömmar in information och vi uppdaterar den löpande, säger Helena.

Hon berättar vidare att man i Skara kommun arbetar på flera områden för att underlätta och nya insatser kommer sannolikt tillkomma efterhand som nödvändiga beslut kan tas. Företagen själva har också hittat sätt att stödja varandra.

 

- I Skara finns en stark företagskultur där man hjälper varandra. Den kulturen bär också i kommunen och nu kraftsamlar vi tillsammans! Vi har ett väldigt framgångsrikt näringsliv i Skara och företagen värnar verkligen om både jobben och kunden. Från kommunens sida använder vi nu varje verktyg vi har för att stötta detta! Säger kommunalråd Ylva Pettersson.

 

Insatser från Skara kommun

  • Om företagskunden begär anstånd kan kommunen förlänga betalningstiden på fakturor och avgifter.
  • Kommunen ser över möjligheten att korta betaltiden till kommunens leverantörer för att på så sätt ytterligare bidra till att stärka företagens likviditet.
  • Kommunen skjuter upp tillsynsbesök och pågående ärende som inte är nödvändiga och prioriterar istället verksamhetskritiska tillstånd, anmälningspliktiga och - och tillsynsärenden.
  • Kommunens näringslivsstrateg agerar företagslots som får till uppgift att ledsaga företag kring frågor både med anledning av de åtgärder kommunen, och de förslag som Riksdag och Regering kommit med.
  • Kommunen har skapat en särskild informationssida till företag om Corona på skara.se.

Ta vara på ljusglimtarna

 

Det finns också ett behov av att utbyta erfarenheter om den rådande situationen och idéer på hur vi kan vända den till något positivt och ta vara på de ljusglimtar som finns. På fredagens näringslivsråd diskuterades många goda exempel.

 

- Vi måste hjälpas åt att sprida de positiva krafterna. Nu mer än någonsin gäller våra ledord tillsammans och framåt. Det är fint att se den samverkan och kämparglöd som råder ute i näringslivet. Vi uppmanar företagen att dela med sig under en gemensam hashtag #hålligångskara, avslutar Helena Nyman Friberg

 

 

 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.