SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

 

Kunskapsnätverket för samisk hälsa där Region Dalarna ingår har beviljats 1 miljon kronor under 2020 för att ytterligare kunna utveckla arbetet med att öka kompetensen och utveckla arbetssätt för att tillgodose samiska patienters behov.

Kunskapsnätverket för samisk hälsa där Region Dalarna ingår har beviljats 1 miljon kronor under 2020 för att ytterligare kunna utveckla arbetet med att öka kompetensen och utveckla arbetssätt för att tillgodose samiska patienters behov.

 

En miljon kronor till god och jämlik vård för samer

   

Kunskapsnätverket för samisk hälsa där Region Dalarna ingår har beviljats en miljon kronor från regeringen för det pågående arbetet med att öka kompetensen om samisk kultur i hälso- och sjukvården.

– Det långsiktiga och viktiga arbetet för en god och jämlik hälsa för samer fortsätter, säger Ann-Jeanett Stål, utvecklingsledare för nationella minoriteter och samisk hälsa, Region Dalarna.

 

Kunskapsnätverket för samisk hälsa har via Region Västerbotten beviljats 1 miljon kronor under 2020 för att ytterligare kunna utveckla arbetet med att öka kompetensen och utveckla arbetssätt för att tillgodose samiska patienters behov. Det handlar till exempel om utveckling av digitala tjänster i samarbete över regiongränserna.

 

– I en enkät som genomfördes av kunskapsnätverket 2018 framkom det att många samer just i Dalarna såg stor potential i digitala sjukvårdstjänster, som ett led i att öka tillgängligheten till vårdmöten med samisk kulturkompetens, säger Ann-Jeanett Stål.

Kunskapsnätverket för samisk hälsa består av regionerna Dalarna, Jämtland/Härjedalen, Västerbotten och Norrbotten, samt Sametinget och ett antal samiska organisationer som bland annat ungdomsförbundet Sáminourra.

 

Region Dalarna har tillsammans med övriga parter i kunskapsnätverket för samisk hälsa haft stöd av socialdepartementet 2017-2019. Sedan dess har regionerna fortsatt arbetet med att öka kompetensen om samisk kultur i hälso- och sjukvården, där respektive region har antagit en samlad strategi för samisk hälsa.

 

”Strategi för samisk hälsa – en hälso- och sjukvård som bidrar till en god och jämlik hälsa för samer 2020-2030” antogs vid regionfullmäktige den 18-19 november 2019 och är Region Dalarnas strategi med syfte att skapa god hälsa och jämlik vård för länets samer. 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

uppsala

 

gentekniknämnden

 

veo

 

autoliv front

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

hercules

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.