SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE              
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

                   

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

eab

 

 

 

 

| TEKNIK                                                                                                                                Kommentera artikel      Skicka nyheter/pressrelease

                                                                                               

 

Rekordhastigheter under vatten

 

Dunant-världens snabbaste fiberförbindelse.

 

Nästa år ska Googles nya kabel under Atlanten vara klar. Då räknar man med att sopa mattan med Facebook och Microsofts gamla rekord och vara 56 procent snabbare.  

 

250 terabit per sekund. Så snabb ska Googles fiberoptiska kabel under Atlanten vara när den står klar nästa år. Det är runt 56 procent snabbare än det nuvarande hastighetsrekordet på 160 terabit i sekunden i Facebooks och Microsofts kabel Marea som går mellan USA och Spanien, rapporterar Wired.

Hela innehållet i USA:s kongressbibliotek, som innehåller över 38 miljoner böcker och många miljoner inspelningar, foton, kartor och annat, skulle kunna skickas över till Frankrike tre gånger varje sekund.

 

Skälet till att Googles nya kabel – som fått namnet Dunant – kan bli så snabb är att man tagit fram ny teknik tillsammans med Subcom som tillverkar och distribuerar undervattenskablar. Med hjälp av den har man lyckats lägga in fler fiberoptiska par än i tidigare undervattenskablar – i stället för sex eller åtta som i dag ska den innehålla tolv par.

 

Men det är inte säkert att rekordet blir långvarigt. Japanska NEX säger att man har teknik för att ta fram undervattenskablar med 16 fiberoptiska par. Det kan också hända att det blir Google som slår sitt eget rekord – Vijay Vusirikala som är chef för nätarkitektur och optisk teknik på Google säger att företaget redan funderar på att ta fram kablar med 24 par.

Källa: Karin Lindström, Techworld

 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Teknik

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.