SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

 

Rebecca Wennerberg, miljöjurist på IKEM

Rebecca Wennerberg, miljöjurist på IKEM

 

IKEM välkomnar utredning om miljöprövning

Nyligen tillsatte regeringen en utredning som ska se över det nuvarande systemet för miljöprövning och lämna förslag på åtgärder för att uppnå en modernare och mer effektiv miljöprövning.
Vi har länge efterfrågat en förändring av tillståndsprocessen och är mycket glada över dagens besked, säger Rebecca Wennerberg, Miljöjurist IKEM.

 

Syftet med utredningen är att genom horisontella förändringar i miljöprövningen underlätta för miljö- och klimatförbättrande investeringar och åstadkomma snabbare och enklare prövningsprocesser samtidigt som ett bibehållet miljöskydd säkerställs.

 

Vi ser fram emot att få möjlighet att delta i utredningsarbetet med konkreta förslag från industrin. En effektivare tillståndsprocess är nödvändig för att vår industri ska kunna göra de investeringar som behövs för att klara av omställningen men också för att säkra att vi även i framtiden har en stark industri som bidrar till Sveriges välfärd, säger Rebecca Wennerberg.

 

Ett regelverk som underlättar investeringar underlättar även miljöförbättringar. IKEM anser därför att prövningen bör utformas på ett sätt som främjar investeringar som driver teknik- och metodutvecklingen mot minskad negativ miljöpåverkan.

 

En viktig förändring som IKEM hoppas få se är att befintliga verksamheter som huvudregel ska prövas genom ändringstillstånd.

 

Men viktigast av allt är att det inte stannar vid en utredning utan att man vågar lyssna på industrin och genomför de förändringar som behövs för att stärka rättssäkerheten och effektivisera miljötillståndsprocessen, avslutar Rebecca Wennerberg.

 

Uppdraget ska redovisas senast den 15 december 2021

 
 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

svepark

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.