SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Svenskarna prioriterar boendet

 

 

De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar på tydligt stigande priser på både villor och bostadsrätter. Corona har lett till ökat fokus på boendet och något förändrade preferenser, kommenterar Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.


Senaste statistiken från Mäklarstatistik visar att priserna på både bostadsrätter och villor i riket har stigit med 2 % under september. På tre månaders sikt har villor stigit med 5 % medan bostadsrätter har stigit med 6 %.

Ta del av fullständig statistik på www.maklarstatisk.se

  • Låga räntor och bostadsbrist på många orter ger förutsättningar för hög efterfrågan och stigande priser. Men Corona-pandemin har också lett till större fokus på bostaden och en ökad vilja att flytta. Mer tid i hemmet, både på arbetstid och fritid, har även lett till något förändrade preferenser. Yta, hemmakontor, natur, trädgård eller balkong har blivit mer attraktivt och centrala lägen har blivit något mindre viktigt, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.
  • Efterfrågan på begagnatmarknaden smittar även av sig på nyproduktion. När priserna stiger och det finns en tro på fortsatta uppgångar blir nyproducerade bostäder mer attraktiva. Den trenden kan vi se tydligt, främst på stora och medelstora orter runt om i landet, fortsätter Johan Engström.


Stockholm – Tydlig prisuppgång

I september gick priserna på villor och bostadsrätter i Stockholmsområdet upp 2-3 %.

  • På villamarknaden i Bromma känner vi ett stort tryck från köparna. Utbudet och antalet sålda villor ligger i linje med tidigare år men vi märker att köparna är villiga att betala mer för en villa nu än tidigare. Sannolikt finns en Coronaeffekt i och med att många jobbar hemifrån och man vill ha mer utrymme än vad lägenheten i stan kan erbjuda, samt en trädgård. Detta tillsammans med en generell bostadsbrist, låga räntor och tillfälligt pausade i amorteringskraven driver på priserna, säger villamäklaren Pär Gunnarsson på Fastighetsbyrån i Bromma.


Göteborg – Stillastående i centrala Göteborg
Centrala Göteborg sticker ut i statistiken med stillastående priser på bostadsrätter i september. Bostadsrätter i Stor-Göteborg har däremot gått upp 1 % och villor i Stor-Göteborg har gått upp 2 %.

  • I Göteborg upplever vi fortsatt stark marknad, för framförallt villor och radhus. Vi har en stabil marknad med stort tryck på visningar och budgivning och vi upplever en sund prisuppgång. Villautbudet ligger på ungefär samma nivå som motsvarande period förra året. För bostadsrätter är marknaden också stabil men det är inte riktigt samma tryck som på villasidan. Vi ser framförallt något längre försäljningstider för mindre lägenheter, säger Alexandra Jönsson, mäklare på Fastighetsbyrån i Göteborg innerstad och Örgryte.


Malmö – 3 % upp
Under september har priserna på både bostadsrätter och villor i malmö-området stigit med 3 %.

  • I Malmö upplever vi en stark bostadsmarknad som tuffar på med en stabil prisuppgång. Det är högt intresse för de bostäder som vi lägger ut till salu och mycket folk på visningarna. De flesta bostäder säljs snabbt samt till höga priser efter budgivning. Marknaden fortsätter att, liksom de senaste månaderna, vara särskilt bra för villor, radhus och marklägenheter med uteplats på grund av det exceptionellt låga utbudet av villor, säger Jesper Björnsson, mäklare på Fastighetsbyrån Malmö.

Källa: Fastighetsbyrån

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

jämställdhetsmyndigheten front

 

uppsala

 

gentekniknämnden

 

veo

 

autoliv front

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

hercules

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 

norwegian

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.