SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 sölvesborg

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Vad är egentligen ”våld i nära relation”? Lena Öfverholm-Månsson snabbutbildar bibliotekspersonalen. Foto: Maria Fäldt

Vad är egentligen ”våld i nära relation”? Lena Öfverholm-Månsson snabbutbildar bibliotekspersonalen. Foto: Maria Fäldt

 

Biblioteken är redo att hjälpa våldsutsatta

 

För snart en månad sedan inledde socialtjänsten ett samarbete med apoteken för att hjälpa de som är utsatta för våld i nära relation. Allt inspirerat av en insats i Frankrike med anledning av coronakrisen. Nu hänger även Piteås bibliotek och bokbussen med på tåget.

 

– Det här är en viktig fråga och kan vi hjälpa till på något sätt så vill vi göra det, säger Johan Söderberg, bibliotekschef. Eftersom våld inte är en coronaspecifik problematik så tänker vi att det här är något som vi ska fortsätta jobba med längre fram också. Exakt hur återstår att se.

Under gårdagenfick bibliotekspersonalen en grundläggande utbildning om våld i nära relationer av Lena Öfverholm-Månsson från individ och familj på socialtjänsten.

 

 

"Vi vet att riskerna för att utsättas för våld i nära relation ökar i tider av isolering, det gäller både internationellt och i Sverige. Isoleringen kan även bidra till att det är svårare att söka hjälp som man annars skulle kunna göra"

 

 

Från och med idagkan alltså den som är utsatt för våld få hjälp att komma i kontakt med professionell hjälp genom att uppge koden ”Mask 19” till någon i personalen på samtliga bibliotek inklusive bokbussen. Det är samma kod som används internationellt och nationellt som gäller i Piteå. Koden funkar även på alla apotek i kommunen.

 

Sofie Isaksson, enhetschef individ och familj, socialtjänsten är glad över det nya samarbetet med biblioteken.

 

– Vi vet att riskerna för att utsättas för våld i nära relation ökar i tider av isolering, det gäller både internationellt och i Sverige. Isoleringen kan även bidra till att det är svårare att söka hjälp som man annars skulle kunna göra. Även om vi i Sverige har hanterat pandemin på ett annat sätt än Frankrike och inte har haft en påtvingad karantän så är det viktigt att vi hittar alla möjligheter vi kan att sänka tröskeln för att söka och få hjälp, säger Sofie.Tillsammans kan vi rädda liv.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                   Ämne: Näringsliv

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

 

gbg front

 

sigtuna front

 

alingsås front

 

nynäs front

 

lerum front

 

varberg front

 

upplands-bro front

 

håbo front

 

hörby front

 

örebro front

 

enköping front

 

västervik front

 

lundfront kopiera

 

kramfors front

 

östhammar front

 

sunne fastignets ab

 

lindesberg front

 

nordanstig front

 

mark front

 

leksand front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linköping

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

luleå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.