SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                  FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                               
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

 

8 av 10 vill pensionsspara hållbart

 

 

 

8 av 10 anställda vill pensionsspara hållbart. Samtidigt uppger endast 8 av 29 storbolag att de har en strategi för hållbara tjänstepensioner. Det finns alltså ett tydligt gap mellan anställdas önskemål och företagens faktiska krav i upphandlingar. Det visar SPPs årliga undersökning Blinda Fläcken.

 

För fjärde året i rad har SPP genomfört en undersökning av hållbarhetskrav för pensionsupphandlingar. Undersökningen visar att hållbart sparande ses som en hygienfråga i samma klass som god kundservice.

 

– Hållbara tjänstepensioner är en central del i företagets arbete med att bygga en stark värdegrund vilket är avgörande för att locka och behålla framtidens talanger. Tjänstepensionen har en outnyttjad potential för att stärka företagets hållbarhetsprofil, kommenterar Staffan Hansén, vd på SPP.

 

Bland de 29 noterade bolagen på OMXS30 som hållbarhetsredovisar nämns inte hållbarhetskrav i pensionsupphandlingar och kapitalplaceringar, förutom hos bankerna. Utfallet är detsamma som vid förra årets Blinda fläcken-undersökning.

 

– Svenska företag investerar 500 miljoner kronor om dagen till de anställdas tjänstepensioner. Det är pengar med en enorm kraft att göra skillnad. För faktum är att pengar i sig varken är goda eller onda – de gör vad vi säger åt dem att göra. Nu är det upp till företagen att se till att de hamnar på rätt sida.

 

Efterfrågan bland de anställda möts inte

 

Det finns ett tydligt gap mellan de anställdas önskemål för sina pensioner och företagens faktiska lösningar.

 

– 8 av 10 anställda vill att tjänstepensionen ska placeras håll­bart. Många anser att arbetsgivaren har ansvaret och utgår från att det finns en strategi för hållbara tjänstepensioner på företaget – men det är bevisligen långt ifrån verkligheten, säger Staffan Hansén.

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.