SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Fyra av tio småföretag påverkas av coronaviruset

 

 

Fyra av tio svenska småföretag, 42 procent, bedömer att de påverkas av coronavirusets spridning den närmaste tiden. Det visar en färsk undersökning som Visma gjort bland nära 1 300 småföretag. Under loppet av några dagar har småföretagens läge förvärrats i takt med utvecklingen.

 

– Det är tydligt att de ekonomiska effekterna av coronaviruset drabbar även små företag. Eftersom fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag är det avgörande att regeringens insatser bygger på deras förutsättningar, inte bara de stora exportföretagens, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

På frågan ”Tror du att ditt företag kommer att påverkas av coronaviruset under de kommande sex månaderna?” svarar fyra av tio, 42 procent, ja. Något färre, 40 procent, svarar nej, medan 18 procent svarar att de inte vet.

– Utvecklingen går väldigt fort just nu och jag blir inte förvånad 
om ännu fler småföretag snart märker effekterna. Regeringen måste göra allt den kan för att stötta svenska småföretag i det här unika läget, säger Boo Gunnarson.

Strax innan undersökningen avslutades den 12 mars steg andelen småföretagare som ser en påverkan påtagligt. Bara de senaste dagarnas utveckling har alltså fått allt fler mindre företag att se mörkare på det närmaste halvåret.

Det krispaket som regeringen har lagt fram tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna innebär bland annat att karensdagen vid sjukdom slopas, en kostnad som staten tar. Företag får också anstånd med att betala in arbetsgivaravgifter.

– Det är mycket välkommet att regeringen och samarbetspartierna söker efter sätt att stötta det svenska företagandet. Samtidigt gäller det att skapa en uthållighet bortom det akuta läget, så att Sverige inte mister viktiga, jobbskapande småföretag på längre sikt, säger Boo Gunnarson.
I Sverige finns i dag omkring en miljon registrerade företag. Av dessa är den stora majoriteten små bolag med upp till nio anställda.

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.