SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                         FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front  
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 sunne front    länsgården kopiera

 

 gamla_byn

 

 heby

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

 

Översiktsbild Partille City. Bild: Rstudio for architecture

Översiktsbild Partille City. Bild: Rstudio for architecture

 

Svenska Hus utvecklar Partille City

 

Kommunstyrelsen i Partille har godkänt en planansökan från Svenska Hus. Det handlar om en satsning på fyra hållbara bostadskvarter mellan Partille Arena och Säveån med minst 400 lägenheter.

– Ja, kanske det dubbla om vi planerar väl – så det är ett stort projekt både för oss och för kommunen, säger Henrik Sjölin, Fastighetsutvecklingsansvarig på Svenska Hus i Göteborg.

 

Området ligger på Gamla Kronvägen i centrala Partille och tanken är att blanda nya bostäder med lokaler i bottenplan och eventuellt också förskolor och ytor för kommunala verksamheter.

 

 

"Det är ett spännande utvecklingsprojekt för Svenska Hus där vi tillsammans med kommunen kan fortsätta det positiva arbetet med att stärka de centrala delarna av Partille"– Läget är perfekt och projektet är en fantastisk möjlighet för kommunen att fortsätta utveckla Partille City, säger Henrik Sjölin. Vad vi siktar på är en helt ny hållbar stadsdel som ytterligare stärker kärnan, med en modern och varm stadskänsla och en variation av huskroppar - gissningsvis 6-8 våningar som högst.

Arbetet med en ny klubbad detaljplan kan i bästa fall vara klart 2025, vilket skulle innebära byggstart 2026. Men det finns miljömässiga och geotekniska utmaningar i utredningsarbetet som kan fördröja detaljplanen ytterligare något eller några år.

 

– Det är ett spännande utvecklingsprojekt för Svenska Hus där vi tillsammans med kommunen kan fortsätta det positiva arbetet med att stärka de centrala delarna av Partille, säger Svensk Hus vd Daniel Massot. Fastighetsvärdet efter utbyggd detaljplan i Partille beräknas till drygt 2 miljarder kronor och projektet är ett lysande exempel på hur vi arbetar med stadsutveckling. Vi tänker långsiktigt, affärsmässigt, innovativt och med tydligt fokus på våra kunders behov. För att hålla tidplanen är det viktigt att vi kommer igång nu.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.