SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Apparna EasyPark, Parkster, Mobill och ePARK kommer alla fungera i Piteå när betalparkering införs.

Apparna EasyPark, Parkster, Mobill och ePARK kommer alla fungera i Piteå när betalparkering införs.

 

Nytt parkeringssystem införs i Piteå 1 februari

 

   

Måndag 1 februari 2021 inför Piteå kommun betalparkering i centrala Piteå. P-skivan ersätts av ett system för registrering och betalning av parkeringen via app, sms, talsvar eller fysiska terminaler. Två gratistimmar per dygn finns kvar. Dessutom kan du även fortsättningsvis använda befintliga gatuparkeringar med möjlighet att betala även med kort och mynt.

 

Nu är det snart dags att införa det nya parkeringssystem som varit på gång i många år. Under 2018 avbröts införandet i sista minuten eftersom leverantören inte levde upp till den utlovade tekniska lösningen med en kombination mellan gratistid och betaltid.

- För politikerna har det varit centralt att vi ska erbjuda gratistimmar i kombination med betalparkering. Det visade sig vara en teknisk utmaning, men nu är äntligen alla detaljer på plats, säger Kjell Norberg, trafikingenjör på samhällsbyggnad.

 

P-skivan upphör att gälla


Det nya systemet innebär att man byter ut P-skivan mot ett elektroniskt system där man registrerar parkering via parkeringsapp, sms, talsvar eller i någon av de tre registreringsterminaler som finns placerade på ICA Kvantum, Stora Coop och på Kyrkparkeringen. I terminalerna kan du endast registrera gratistid, medan övriga metoder tillåter en kombination av gratistid och betaltid.

 

- Från och med 1 februari gäller två gratistimmar per dag. Du kan nyttja den för en längre parkering eller när du parkerar flera gånger på samma dag, systemet räknar automatiskt ihop tiden. Efter 1 februari blir det också möjligt att parkera så länge du vill genom att betala efter gratistimmarna, den möjligheten har inte funnits med p-skivan som bara tillåtit tre gratistimmar, säger berättar Kjell Norberg.

 

Förbered dig redan nu


Det återstår några veckor innan det nya systemet införs. Det ger dig gott om tid att sätta dig in i hur det kommer att fungera och ta ställning vilken app du vill använda och hur du vill betala parkeringen efter 1 februari. Fyra appleverantörer är upphandlade: EasyPark, Parkster, Mobill och Electronic Parking (ePARK). Följ länken nedan för ytterligare information och instruktionsvideos för de olika apparna, så du lättare kan välja vilken parkeringsapp som passar dig.

 

På parkeringsplatserna som redan är betalparkering, till exempel längs Lillbrogatan, blir enda skillnaden att appen Sms park utgår. Där kommer du även fortsättningsvis att kunna betala i automat med kort och mynt, om du föredrar det framför appbetalning. Möjligheterna att betala med mynt kommer dock att upphöra när betalautomaterena uppgraderas under våren 2021.

 

Het fråga sedan 2013


Redan 2013 började kommunen utreda parkeringsfrågan. Orsaken var samma då som nu – att många fordon står parkerade längre tid än de tre tillåtna timmarna och att parkeringsplatser används otillåtet som arbetsparkering. Det har också efterfrågats möjligheter att parkera längre än tre timmar, bland annat i samband med olika evenemang.

 

- Att bilar stått längre än tillåtet har skapat en dålig ruljangs och större efterfrågan på fler parkeringsplatser i centrum. Vi hoppas och tror att det nya systemet kommer bidra till ett bättre flöde på parkeringsplatserna i centrum, säger Kjell Norberg.

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

vilhelmina

 

väsby front

 

bollebygd front

 

upp front

 

alingsås front

 

nynäs front

 

lerum front

 

mullsjö front

 

upplands-bro front

 

eda front

 

karlskrona front

 

örebro front

 

uddevalla front

 

askersund front

 

lundfront kopiera

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.