SÖK EN VARA ELLER TJÄNST       |     TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                         FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front  
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 sunne front    länsgården kopiera

 

 gamla_byn

 

 heby

 

| NYHETER BYGG & FASTIGHET                                                                                                 Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Het bostadsmarknad och ”all time high” i kedjan

 

Het bostadsmarknad och ”all time high” i kedjan

 

   

Det är fortsatt full fart på bostadsmarknaden och SkandiaMäklarna gör under september omsättningsmässigt sin bästa månad någonsin, Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna kommenterar marknadsläget. 

 

Villasidan präglas fortfarande av att det är lägre utbud än vad som efterfrågas. Vi ser att pandemin leder till att många av våra spekulanter idag söker större boende för att få mer boyta och även ett separat arbetsrum. På många visningar har det varit rekordstort antal spekulanter och det leder till att prisnivåerna fortsätter att stiga. Generellt är det väldigt bra tryck på marknaden för bostadsrätter. 

 

Senaste rapporten från Svensk Mäklarstatistik visar att både bostadsrätter och villor under september ökat med 2% och på årsbasis är ökningen för bostadsrätter 5% och för villor är den 10%. Antalet sålda villor minskar med 3% jämfört med september 2019 och för bostadsrätter är ökningen hela 14% jämfört med samma månad 2019. 

 

Vår bedömning är att priserna kommer öka ytterligare under året. Det finns givetvis en underliggande oro för hur pandemin kan komma att påverka marknaden, men hittills har vi inte sett någon negativ konsekvens på bostadsmarknaden utan snarare det omvända. I år är det enbart under maj som köpare och säljare varit avvaktande, vilket bidrog till att färre affärer genomfördes än jämfört med 2019. 

 

Enligt Riksbankens senaste prognos från 22 september kommer styrräntan ligga kvar kring noll i drygt tre år till, vilket troligen innebär att vi fortsatt kommer ha historiskt låga boräntor under en lång period. Riksbanken har höjt BNP-prognosen för 2020, vilket visar att Sveriges ekonomi börjat återhämtat sig. Sammantaget bedömer vi att bostadsmarknaden under resten av året kommer vara positiv och stabil. 

Den rekommendation vi fortsatt ger till våra kunder är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

 
 
ata   ATA Media                                                                                                                                                               Ämne: Bygg & Fastighet

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

fmf

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.