SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Nyanlända startade drygt 600 företag

 

 

Vi behöver ta vara på fler goda affärsidéer och det finns en stor potential bland utrikes födda företagare. Under de senaste tre åren har Tillväxtverket finansierat projekt som har lett till att 643 företag har startats av nyanlända.

 

Totalt har 13 projekt drivits i landet för att främja företagande inom den där gruppen. Hittills har 643 företag startats, varav 190 företag av kvinnor. Projektdeltagarna har också fått mer kunskap om företagande, utökade nätverk med etablerade företagare och bättre kunskaper i svenska. De företagsfrämjande aktörer som drivit projekten har fått mer kunskap om vilka speciella förutsättningar och behov utrikesfödda kvinnor har.

- Det finns en stor outnyttjad potential bland utrikes födda. Det är väldigt viktigt att vi som myndighet stöttar dem och de aktörer som främjar företagande på olika sätt så att vi inte missar goda affärsidéer och möjligheter till jobb, säger Helena Nyberg Brehnfors, enhetschef på Tillväxtverket.

Tillväxtverkets undersökningar visar att utrikes födda inte tar del av de stöd som finns i samma utsträckning som andra företagare och att de också har svårare att till exempel hitta finansiering till sina affärsidéer. 

 

- Det är framför allt tre komponenter som utmärker de projekt som lyckas bra. Utrikes födda behöver anpassad rådgivning, kontakter med nya nätverk och mentorer och sist men inte minst; tillgång till finansiering. Nu tar vi vidare det vi har lärt oss i det här och tidigare uppdrag i nya insatser, säger Helena Nyberg Brehnfors.

Under 2018 - 2021 arbetar Tillväxtverket med uppdraget att främja företagande bland utrikes födda kvinnor. Nästa steg blir en pilotsatsning med affärsutveckling i företag som drivs av utrikes födda kvinnor. 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.