SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE              
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |

                   

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

 

| TEKNIK                                                                                                                                Kommentera artikel      Skicka nyheter/pressrelease

                                                                                               

 

Norwegian fortsätter att minska utsläppen med uppgraderat verktyg i cockpit – uppemot 200 000 ton CO2 per år

 

 

Norwegian fortsätter att minska utsläppen med ny teknik och nya flygplan. En uppgraderad väderdatatjänst från AVTECH Sweden AB kan minska utsläppen med ytterligare 10 000 – 15 000 ton koldioxid per år. De flertal initiativ som bolaget har vidtagit de senaste åren minskar bolagets utsläpp med uppemot 200 000 ton CO2per år.

 

Mängden utsläpp är direkt relaterad till mängden bränsle som går åt och därför är det viktigt att flyga så bränsleeffektivt som möjligt. Med AVTECH:s verktyg får Norwegians piloter tillgång till avancerade data för att kunna optimera flygrutten på bästa möjliga sätt så att både bränsleförbrukning och miljöpåverkande utsläpp minskar.

 

Sedan 2018 använder Norwegians piloter avancerade väderdata från AVTECH Sweden AB vilket har minskat utsläppen med 16 000 ton koldioxid per år på bolagets flygningar. AVTECH:s senaste produkt Aventus Cruise Optimizer är en vidareutveckling av grundprodukten som kan minska utsläppen med ytterligare 10 000 – 15 000 ton COper år. Ny teknik i cockpit i kombination med andra utsläppsreducerande åtgärder som Norwegian arbetar med minskar bolagets utsläpp med uppemot 200 000 ton COper år.

– Under testperioden med det nya verktyget kunde vi tydligt se att vi fick ännu effektivare flygrutter med ännu större bränslebesparingar och utsläppsminskningar som resultat. Varje kilo bränsle som kan sparas gör skillnad. På Norwegian jobbar vi kontinuerligt med att implementera ny teknik i våra moderna och bränsleeffektiva flygplan för att fortsätta minska utsläppen, säger Stig Patey, Manager Fuel Saving på Norwegian.

 

Den nya produkten Cruise Profile Optimizer är utvecklad för att optimera flygningarna ytterligare med ny teknik som tar hänsyn till fler faktorer än tidigare. Tjänsten beräknar de mest bränsleeffektiva flyghöjderna för varje flygning beroende på rådande vindar och flygplanets prestanda baserat på antalet passagerare, distans, höjd och hastighet. Kortfattat innebär tjänsten att ju fler detaljer som matas in, desto bränsleeffektivare flygrutt kan planeras och därmed desto lägre utsläpp. Piloterna får dessutom uppdaterad realtidsinformation och kan justera höjden om väderförhållandena skulle förändras under flygningen.

 

Den uppgraderade tjänsten har redan implementerats på Norwegians samtliga kort- och medeldistansplan av modellen Boeing 737-800.

I slutet av 2019 införde Norwegian dessutom ett annat bränsle- och utsläppsbesparande verktyg, SkyBreathe. Med SkyBreathe kan Norwegian minska utsläppen med ytterligare två procent. På ett år kan man minska CO2-utsläppen med 140 000 ton med SkyBreathe, vilket motsvarar 25 procent av de totala utsläppen för inrikesflyget i Sverige.

 

–Det är roligt at se att vårt gemensamma utvecklingsarbete fortsätter resultera i lösningar som ger kraftigt positiva miljöeffekter i form av en reduktion i bränsle och CO2-utsläpp. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Norwegian med fler innovativa lösningar som resultat, säger David Rytter, VD för AVTECH Sweden AB.

 

Norwegians arbete för ett mer hållbart flyg


Norwegian arbetar aktivt för att minska flygets inverkan på klimatet. Nya flygplan och ny teknik är de viktigaste åtgärderna för att minska utsläppen. Genom att ha investerat i en av världens mest moderna flygplansflottor har Norwegian minskat utsläppen med 33 procent sedan 2009. Norwegian jobbar kontinuerligt med ett flertal utsläppsreducerande initiativ. Läs mer om vad Norwegian gör för att bidra till ett mer hållbart flyg här.

 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Teknik

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.