SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 sölvesborg

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Få utsätts för brott i Norrtälje kommun men många är oroliga visar polisens trygghetsmätning

 

 

I Polisens nya trygghetsmätning har invånare i alla Stockholms kommuner svarat på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde. Mätningen är ett viktigt underlag för kommunens och Polisens samarbete för ökad trygghet i hela Norrtälje kommun.

 

Det finns ett fortsatt behov av att arbeta med trygghetsskapande åtgärder. Det framgår av svaren bland Norrtäljebor i polisens nya trygghetsundersökning i Stockholmsregionen. Trygghetsmätningen visar bland annat att relativt få utsätts för brott men att många ändå är oroliga för att utsättas för brott.

 

 

"Vi har ett bra och nära samarbete med kommunen i trygghetsfrågorna och vi ser att det samarbetet är avgörande för att vi gemensamt ska kunna öka tryggheten i hela kommunen. Vår mätning ger ett viktigt underlag för oss att jobba vidare med"

 

 

–Att öka tryggheten är en av Allians för Norrtäljes högst prioriterade frågor. Vi har också arbetat med konkreta åtgärder som kameraövervakning, ökad närvaro av ordningsvakter och ökat fokus på klotter och nedskräpning. Resultatet av Polisens trygghetsmätning understryker tydligt både varför dessa åtgärder behövs och att vi som kommun har jobb kvar att göra, tillsammans med polisen och andra samhällsaktörer. Målet måste vara att människor tryggt ska kunna vistas i hela kommunen oavsett tid på dygnet, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

I Norrtälje kommun tillfrågades 2 136 invånare och 1 479 invånare har svarat på polisens frågor som handlar om förekomst av narkotika, nedskräpning, utsatthet för brott och hur trygg man känner sig. Resultatet ska nu användas i det fortsatta samarbetet med polisen för att stärka tryggheten i kommunen. Svaren från invånarna i Norrtälje kommun återspeglar i stora delar svaren från hela regionen, men ligger generellt bättre till än många andra kommuner.

 

– Vid en första anblick så är det ett väntat resultat för oss, vilket bekräftar att vi överlag har god koll på hur läget ser ut i kommunen. Norrtälje som kommun ligger också på en något bättre nivå än många kommuner i regionen, men det finns skillnader inom kommunen. Polisens trygghetsmätning kommer vara ett bra underlag för vårt fortsatta arbete med trygghet i alla kommundelar, säger Marita Bertilsson, chef för Trygg i Norrtälje kommun.

 

– Vi har ett bra och nära samarbete med kommunen i trygghetsfrågorna och vi ser att det samarbetet är avgörande för att vi gemensamt ska kunna öka tryggheten i hela kommunen. Vår mätning ger ett viktigt underlag för oss att jobba vidare med, säger Carola Wiklund, kommunpolis i Norrtälje.

 

Norrtäljeresultat

En fråga i mätningen, som direkt mäter hur trygga invånarna känner sig i sitt bostadsområde, handlar om i vilken utsträckning man går ut ensam på kvällarna:

 

Om du går ut ensam sent en kväll i området du bor i, känner du dig trygg eller otrygg eller går du i stort sett aldrig ut ensam på kvällarna?

71 procent av Norrtäljeborna svarade att de känner sig antingen ganska trygga eller mycket trygga. Snittet för hela Stockholmsregionen på den frågan är 66 procent. Åtta procent av kommunens invånare uppgav att de kände sig ganska eller mycket otrygga på kvällarna, medan 8 procent uppgav att de inte alls går ut på kvällen ensam på grund av otrygghet.

 

Fakta om trygghetsmätningen


I hela regionen tillfrågades 81 300 personer. 52 700 personer svarade, vilket ger en svarsandel på strax under 65 procent. I Norrtälje kommun besvarades enkäten av 1 479 personer. Polisregion Stockholm planerar att genomföra mätningen varje år.

För mer information om trygghetsmätningen ber vi er att kontakta Polisen. Hela mätningen från Norrtälje kommun hittas nedan. ÖVriga kommuners mätningar kan fås efter förfrågan.

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

 

gbg front

 

upp front

 

vilhelmina

 

alingsås front

 

nynäs front

 

lerum front

 

varberg front

 

upplands-bro front

 

eda front

 

karlskrona front

 

örebro front

 

botkyrka front

 

askersund front

 

lundfront kopiera

 

kramfors front

 

östhammar front

 

sunne fastignets ab

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

leksand front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.