SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter 

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 sölvesborg

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

Norrtäljehjälper.se – ny plattform för stöd under coronakrisen

 

   

Norrtälje kommun lanserar nu en ny digital plattform för att matcha invånares behov av hjälp i vardagen med civilsamhällsorganisationers och frivilliga krafters möjligheter att bidra under den pågående coronakrisen.

 

Äldre invånare och andra grupper som av olika skäl uppmanas isolera sig för att skydda sig från smitta kan komma att behöva extra stöd den kommande tiden. Det handlar om individer som inte själva uppsöker eller ingår i ordinarie omsorg eller sjukvård, men som i spåren av coronasmittan behöver hjälp i vardagen, exempelvis med inköp, leverans av mat eller stöd i kontakten med myndigheter. Därför tar Norrtälje kommun nu initiativ till en ny plattform där invånares behov i vardagen ska kunna förmedlas till civilsamhälles-organisationer som kan hjälpa till med lösningar. Tanken är inte att frivilliga insatser ska ersätta den kommunala servicen, utan att komplettera den.

 

Måndag 23 mars lanserades webbplatsen norrtäljehjälper.se där civilsamhälles-organisationer nu bjuds in att meddela kommunen hur de kan bidra och där invånare i nästa steg, senare i veckan, kommer uppmanas att lämna information om sina behov, via webbplatsen eller via telefon till kontaktcenter på 0176-710 00.

 

Utifrån de behov och stödinsatser som identifieras under veckan kommer förmedlingen av kontakter mellan invånare och stödjande organisationer att sätta igång.

 

– Nu i början av veckan kommer vi skyndsamt att kartlägga vilka behov som finns hos våra invånare och etablerade organisationers möjligheter att bidra. Jag hoppas att vi i ett senare skede även ska kunna skapa möjligheter för enskilda privatpersoner att kanalisera sitt engagemang via plattformen, säger Therése Bäckström, projektledare för norrtäljehjälper.se.

 

– Förhoppningen är att vi genom initiativet Norrtäljehjälper.se ska skapa förutsättningar för att hjälpas åt så mycket vi kan i dessa kristider, säger Therése Bäckström.

 

Norrtäljehjälper.se är ett initiativ som samtliga partier i kommunfullmäktige står bakom. Bedömningen är att Coronavirusets framfart kräver att vi nu samlar alla våra gemensamma krafter för att ta oss stärkta ur krisen. Genom en bred politisk uppslutning bakom initiativet är ambitionen att det också ska få en bred förankring och engagemang hos både organisationer och privatpersoner.

 

Bino Drummond (M), Kommunstyrelsen ordförande
Ulrika Falk (S), Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande
Anders Olander (C), Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande
Andrea Kronvall (SD), oppositionsråd
Robert Beronius (L), kommunalråd
Mats Wedberg (Mp), gruppledare
Britt-Mari Bardon (V), gruppledare
Göte Vaara (KD), gruppledare
Yvonne Svensson (ROOP), gruppledare

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                                   Ämne: Näringsliv

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

 

gbg front

 

sigtuna front

 

alingsås front

 

östersund front

 

borgholm front

 

varberg front

 

tyresö front

 

håbo front

 

hörby front

 

sävsjö front

 

enköping front

 

västervik front

 

lundfront kopiera

 

kramfors front

 

huddinge front

 

sunne fastignets ab

 

lindesberg front

 

nordanstig front

 

mark front

 

leksand front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linköping

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

luleå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.