SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS       |     SKICKA PRESSRELEASE                                                                                            FÖLJ OSS PÅ TWITTER FÖR FLER NYHETER twitter
ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta |    

        

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri kommun och förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och motor Teknik Ekonomi och finans

 

 

streambim

 

 

 

  | NYHETER                                                                                                                           -         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease 


    

 

Handelskammaren i färsk enkät: Snabbt agerande i näringslivet mot Corona

 

 

Sydsvenska Handelskammaren har i en ny enkät undersökt om företag i Sydsverige har blivit påverkade av coronavirusets spridning.
Rapporten/enkäten visar på en skiftning i företagens agerande:


Om förra krisen handlade om pengar så handlar denna kris om personer, säger Stephan Müchler, VD på Handelskammaren. Företag planerar snabbt för att minimera riskerna för personal och partners.

 

Vid Handelskammarens förra enkät i februari hade 25% av företagen infört reserestriktioner och i denna undersökning uppger nu 68% av företagen att resor är begränsade. Företag använder hemarbete för att undvika att hela personalen eventuellt drabbas samtidigt.
Det som märks mest nu är en tvär inbromsning av möten och konferenser. Men tjänsteföretag har behov av kundkontakt för att leverera och skapa nya affärer. Denna kontaktyta har nu minskat radikalt, säger Stephan Müchler.

 

Inom tillverkningsindustrin är bilden blandad. Många har fortsatt stabil efterfrågan. 43% av de importerande företagen uppger att någon leverans från en utländsk leverantör har blivit försenad. Brist på containers är ett exempel på detta. En del tillverkare uppger också att anläggningar i Kina är igång igen.

- Det finns överlag en stark tro på att underliggande marknader är starka. Men 15% av alla företag förutspår personalneddragningar under 2020. Dagens företagsledningar har erfarenhet från kriser och agerar snabbt. Många vill behålla och utveckla sin kompetens så snart detta är över.

 

- Likviditeten i bolagen kommer att vara avgörande på kort sikt och här kan politiken och riksbanken agera. Runt hörnet ser vi också behov av yrkesutbildning och fortbildning så att vi inte förlorar kompetens, säger Stephan Müchler.

 

Rapporten visar att:

  • 60% av företagen har begränsat fysiska möten
  • 68% av företagen har infört nya begränsningar för resor i tjänsten
  • 60% av företagen har uppmanat sina anställda att arbeta hemifrån
  • 43% av importföretagen har fått någon vara av en utländsk leverantör försenad
  • 30% av företagen upplever lägre efterfrågan än vanligt
  • 25% av företagen uppger i dagsläget att de kan drabbas av likviditetsproblem under 2020

 

 

 

ata   ATA Media                                                                                                                                                                       Ämne: Nyheter
 

 

 

 

 

 

 

 

--ANNONS___________________________

jernkontoret

 

boetten

 

eldon

 

finja bemix front

 

tåg i bergslagen

 

uppsala

 

veo

 

solelgrossisten

 

swid

 

e on

 

wps

 

mec

 

swede wheel

 

structor

 

bravida säkerhet

 

noxor

 

kornetsakustik

 

incert

 

elitfönster

 

science village scandinavia

 

toyota

 

outlander

 

hedin bil

 

kylservice

 


 

 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.