SÖK EN VARA ELLER TJÄNST      |      TIPSA OSS      |      SKICKA PRESSRELEASE                             FÖLJ OSS PÅ TWITTER OCH FACEBOOK FÖR FLER NYHETER    twitter    fb front                                                                           

ata  

AtaMedia

  | Svensk FöretagsFakta | 

               

Hem Om oss FöretagsFakta Kontakta oss  Industri Kommun och Förvaltning  Bygg och Fastighet Transport och Motor Teknik och IT Ekonomi och Finans

 

 båstad    kristinehamn

 

 danderyd

 

 bollebygd upper front

 

 

 

 

| NYHETER KOMMUN OCH FÖRVALTNING                                                                                         Kommentera artikel          Skicka nyheter/pressrelease     

        

 

 

Var tredje småföretagare missnöjd med stödet från kommunen

 

Var tredje småföretagare missnöjd med stödet från kommunen

   

Var tredje småföretagare i Sverige är missnöjd med stödet från sin hemkommun, visar en undersökning från Visma bland fler än 1 000 småföretagare. Mer än hälften av Sveriges kommuner har fått färre företag under det senaste decenniet.

 

– Att skapa ett företagsklimat som stärker lokala företag och inspirerar fler att starta eget måste hamna högre upp på kommunernas agenda. Fler välmående företag ger ökade skatteintäkter och ett mindre sårbart näringsliv – det tjänar alla på, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.
Vismas undersökning visar att var tredje småföretagare, 32 procent, är missnöjd med det stöd de får från sin hemkommun. Så många som var tionde småföretagare, 9 procent, uppger att de inte är nöjda alls. Samtidigt visar en kartläggning av statistik från Bolagsverket som Visma gjorde under hösten att antalet företag minskade i över hälften av landets kommuner under perioden 2010–2020.

– Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Därför är det oroväckande att antalet företag har minskat i stora delar av landet det senaste decenniet. Livskraftiga småföretag är avgörande för Sveriges möjligheter att klara sysselsättning och välfärd, säger Boo Gunnarson.

Kommunernas arbete för att underlätta för småföretagare på orten kan bland annat handla om rådgivning inom offentlig upphandling och tillstånd, utbildningar, underlättad kontakt med myndigheter och forum för möten och nätverkande.

 

I Sverige finns omkring en miljon företag. Av dessa är den absoluta majoriteten småföretag med upp till nio anställda. Trots att företagandet minskade i över hälften av landets kommuner under 2010-talet ökade antalet företag i landet som helhet med drygt tre procent. Knivsta, där antalet nya företag ökade med hela 127 procent, toppar listan över kommunerna med den största företagstillväxten.

Varje år startas mellan 60 000 och 70 000 nya företag i Sverige. Men många läggs ned, går i konkurs eller rensas bort ur statistiken för att de inte haft någon verksamhet på länge. Aktiebolag är i dag den vanligaste företagsformen medan andra bolagsformer, framför allt enskild firma, gått tillbaka kraftigt.

 

Källa: Visma

 

 
ata   ATA Media                                                                                                                                                     Ämne: Kommun & Förvaltning

 

 

 

 

__ANNONS__________________________

 

strängnäs front

 

vilhelmina

 

väsby front

 

bollebygd front

 

upp front

 

alingsås front

 

nynäs front

 

lerum front

 

mullsjö front

 

upplands-bro front

 

eda front

 

karlskrona front

 

örebro front

 

uddevalla front

 

askersund front

 

lundfront kopiera

 

kramfors front

 

östhammar front

 

partille front

 

lindesberg front

 

nordanstigfront kopiera

 

tekniska bjuv

 

örebro front

 

eda front

 

ockelbo front

 

kungälv front

 

hässleholm front

 

miljökontoret trelleborg

 

linkoping kopiera

 

pajala

 

kumla

 

skurup

 

ulricehamn

 

stockholm kultur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright © ATAgruppen. Alla rättigheter reserverade Användarvillkor. Integritetspolicy.